Aboa Advest

Aboa Advest on perheomisteinen sijoitusyhtiö, jonka toimialana ja tarkoituksena on tuottaa ja kehittää erityisesti kasvuyritysten liiketoimintamalleja ja palveluja. Avustamme myös kasvuyritysten rahoitusratkaisuissa osaamisemme ja laajan verkostomme kanssa. Meitä kiinnostaa erityisesti vaikuttavuussijoittaminen. (*) Tämä tarkoittaa että sijoituksella tavoittelemme myös myönteistä sosiaalista tai ympäristövaikutusta, eli mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä. Sijoittajan näkökulmasta tuotto–riski -tarkastelun rinnalle nousee kolmas ulottuvuus: vaikuttavuus.

Yhtiön tarkoituksena on tehdä oman pääoman ehtoisia sijoituksia suomalaisiin kasvuyrityksiin.  Meitä on viisi osakasta: nuoremmat partnerimme tuovat tiimiimme oman osaamisensa ja tuoretta näkökulmaa.

Sijoituskriteerit

Aboa Advestin logossa näkyvä ”vihreä lanka” on ohjenuoramme.  Tiiminä meitä kiinnostaa design, FoodTech, ekologiset tuotteet ja palvelut sekä kestävä kehitys ja vastuullinen yritystoiminta. Olemme sijoittaneet useaan suomalaiseen kasvuyritykseen, sekä varhaisen vaiheen startupiin että jo markkinoilla toimivaan yritykseen. Kohdealueemme on Suomi ja erityisesti Varsinais-Suomi, edellyttäen että sijoituskriteerit täyttyvät.

Jokaisen startupin tärkein voimavara on sen ydintiimi. Oiva liikeidea on hyvä alku, mutta idean kehittäminen toimivaksi tuotteeksi ja palveluksi, toimeenpano ja sen ajoitus on ratkaisevan tärkeää onnistumisen kannalta.

Tärkeimmät sijoituskriteerit startupissa ovat:

  1. Tiimi – sitoutunut ja monipuolinen tiimi on avain menestykseen. Monikulttuurinen tiimi on eduksi, jos ja kun haluaa maailmalle.
  2. Idea – liikeidean ei tarvitse olla uniikki, mutta se pitää toteuttaa kilpailjoita paremmin.
  3. Ajoitus – ovatko asiakkaat valmiita tuotteelle tai palvelulle. Product-market fit pitää löytyä ja varmistaa.
  4. IPR – immateriaalioikeudet ja patentti.
  5. Skaalautuva liiketoimintamalli – globaalit markkinat.
  6. Go2Market strategia – onko markkinoiden valloitus mahdollinen yrityksen resursseilla. Myynti- ja markkinointiosaaminen ratkaisevaa. Globaali verkosto on voimavara.

Palvelut

Intohimonamme on auttaa startupeja ja muita kasvuyrityksiä menestymään. Olemme erikoistuneet toimivan liiketoimintamallin kehittämiseen ja Go2Market strategiaan. Palveluihimme kuuluvat neuvonanto ja henkilökohtainen valmennus. Autamme markkinoinnissa, viestinnässä ja palvelumuotoilussa yhdessä kumppaneidemme kanssa. Paras asiakaskokemus edellyttää aitoa asiakasymmärrystä sekä palvelun muotoilua yhdessä käyttäjien kanssa.

Uskomme Lean Startup-menetelmään (rakenna-mittaa-opi): ”The Lean Startup method builds capital-efficient companies because it allows startups to recognize that it’s time to pivot sooner, creating less waste of time and money.” (The Lean Startup by Eric Ries, 2011).

Aboa Advest suosittelee startupeille ja kasvuyrityksille Greenstepin CFO- ja taloushallinnon palveluja. Greenstep on kumppanimme useassa startup-yrityksessä.

 


(*) Impact investing generates a beneficial, social or environmental impact, as well as a financial return.

Lähde: Sitra

Aboa Advest Oy

Timo Ketonen • +358 400 831 205

timo.ketonen@aboa-advest.fi
℅ Greenstep
Lemminkäisenkatu 14-18 A, 20520 Turku, Finland

 

Uutiset

Blog