Aboa Advest

Aboa Advest on sijoitusyhtiö, jonka toimialana ja tarkoituksena on tuottaa ja kehittää erityisesti kasvuyritysten liiketoimintamalleja ja palveluja. Tuotamme myös kasvuyritysten rahoitusratkaisuja osaamisemme ja verkostomme avulla. Meitä kiinnostaa erityisesti vaikuttavuussijoittaminen. (*) Tämä tarkoittaa että sijoituksella tavoittelemme myös myönteistä sosiaalista tai ympäristövaikutusta, eli mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä. Sijoittajan näkökulmasta tuotto–riski -tarkastelun rinnalle nousee kolmas ulottuvuus: vaikuttavuus.

Yhtiön tarkoituksena on tehdä oman pääoman ehtoisia sijoituksia kasvuyrityksiin. Osallistumme pääasiassa aikaisen vaiheen kasvuyritysten siemenrahoitukseen, jotka sopivat sijoituskriteereihimme. Meitä on viisi osakasta: nuoremmat partnerimme tuovat tiimiimme oman osaamisensa ja uutta näkökulmaa.

 

Palvelut

Intohimonamme on auttaa startupeja ja muita kasvuyrityksiä menestymään. Olemme erikoistuneet toimivan liiketoimintamallin kehittämiseen ja Go2Market strategiaan. Palveluihimme kuuluvat neuvonanto ja valmennus. Autamme asiakkaitamme palvelumuotoilussa yhdessä kumppaneidemme kanssa. Paras asiakaskokemus edellyttää aitoa asiakasymmärrystä ja palvelumuotoilua yhdessä käyttäjien kanssa. Markkinointistrategian muotoilemisessa fokusoimme erityisesti tarinankerrontaan eli sisältömarkkinointiin, sosiaalisen median markkinointiin ja viestintään. Toimimme tarvittaessa myös henkilökohtaisen viestinnän valmentajina ja avustamme asiakkaitamme mediayhteyksissä yhdessä kumppaniemme kanssa.

Uskomme Lean Startup-menetelmään (rakenna-mittaa-opi): ”The Lean Startup method builds capital-efficient companies because it allows startups to recognize that it’s time to pivot sooner, creating less waste of time and money.” (The Lean Startup by Eric Ries, 2011).

 

Sijoituskriteerit

Aboa Advestin logossa näkyvä ”vihreä lanka” on ohjenuoramme.  Tiiminä meitä kiinnostaa design, green tech, ekologiset tuotteet ja palvelut sekä kestävä kehitys ja vastuullinen yritystoiminta. Olemme sijoittaneet useaan suomalaiseen startup-yritykseen.

  • Kohdealueemme on Suomi ja erityisesti Varsinais-Suomi, edellyttäen että sijoituskriteerit täyttyvät.
  • Sijoituskohteemme ovat varhaisen vaiheen startup -yrityksiä, joiden liiketoiminnassa on sosiaalinen ja/tai ympäristödimensio.

Jokaisen startupin tärkein voimavara on sen ydintiimi. Oiva liikeidea on hyvä alku, mutta idean kehittäminen toimivaksi tuotteeksi ja palveluksi, toimeenpano ja sen ajoitus on ratkaisevan tärkeää onnistumisen kannalta.

Tärkeimmät sijoituskriteerit startupissa ovat:

  1. Tiimi – sitoutunut ja monipuolinen tiimi on avain menestykseen.
  2. Idea – liikeidean ei tarvitse olla uniikki, mutta se pitää toteuttaa kilpailjoita paremmin.
  3. Ajoitus – ovatko asiakkaat valmiita tuotteelle tai palvelulle.
  4. IPR – immateriaalioikeudet ja patentti.
  5. Skaalautuva liiketoimintamalli – globaalit markkinat.
  6. Go2Market strategia – onko markkinoiden valloitus mahdollinen yrityksen resursseilla. Myynti- ja markkinointiosaaminen ratkaisevaa. Globaali verkosto on voimavara.

 


(*) Impact investing generates a beneficial, social or environmental impact, as well as a financial return.

Lähde: Sitra

Aboa Advest Oy

Timo Ketonen • +358 400 831 205

timo.ketonen@aboa-advest.fi
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku, Finland

 

Uutiset

Blog