28.08.2020

Teknologiajätti Bosch alkaa valmistaa kuluttajatuotteita suomalaisen startupin teknologialla: ”Sisäviljely kodeissa kasvattaa suosiotaan vauhdilla maailmalla”

Plantui Oy tiedote

 

Kansainvälinen teknologiayhtiö Bosch ja suomalainen teknologia-startup Plantui ovat solmineet maailmanlaajuisen sopimuksen elokuussa 2020. Sopimuksen myötä Bosch ryhtyy käyttämään Plantuin patentoitua teknologiaa omien sisäviljelytuotteidensa kehitykseen.

Ensimmäiset Plantuin teknologiaan pohjautuvat Bosch-kuluttajatuotteet tulevat markkinoille loppuvuodesta 2020.

”Oman ruoan kasvattaminen, käsillä tekeminen ja kasvun ihmeen tuominen kaupunkiympäristöön ovat tällä hetkellä isoja trendejä maailmalla. Olemme erittäin innostuneita, että kansainvälinen alan huippu päätyi suomalaiseen teknologiaan vertailtuaan maailman johtavia kasvatusteknologioita”, sanoo Plantuin toimitusjohtaja Piia Maaranen.

Plantuin teknologia on uniikki, ja se jäljittelee pohjoisen kesäauringon valoa. Plantuin valoteknologiassa kasvin fotosynteesiä eli yhteyttämistä optimoidaan LED-valoista saatavalla fotonivirralla sekä erityisillä valoalgoritmeillä.

“Näin kasvatusalusta tuottaa tutkitusti neljä kertaa enemmän vihermassaa ja vitamiineja kuin perinteiset kasvatusvalot”, Maaranen kuvailee suomalaista teknologiaa.

Plantuin omat sisäviljelylaitteet ovat olleet markkinoilla vuodesta 2015 lähtien. Elokuussa 2020 teknologia sai patentit myös Kiinassa ja USA:ssa, mikä mahdollisti sopimuksen kansainvälisillä markkinoilla toimivan Boschin kanssa.

”Tämä merkittävä teknologiasopimus Boschin kanssa avaa Plantuille mahdollisuuden kasvaa lisää teknologiayrityksenä. Samalla pystymme olemaan entistä vahvemmin mukana ratkaisemassa tulevaisuuden ruokahaastetta: sitä, kuinka ruokaa voidaan kasvattaa omavaraisesti ja kestävästi myös kaupunki-ja kotioloissa”, iloitsee startupin toimitusjohtaja Maaranen.

 

Lisätietoja 

Piia Maaranen, CEO Plantui 

piia@plantui.com 

+358 40 5151 321 

 

Kari Vuorinen, CTO Plantui 

kari.vuorinen@plantui.com 

+358 50 1500 

 

Suomalainen Plantui valmistaa innovatiivisia sisäviljelylaitteita, joissa esimerkiksi salaattien ja yrttien kasvattaminen onnistuu läpi vuoden kotioloissa. Plantuin teknologian avulla voidaan kasvattaa kasveja tehokkaasti myös ammattiviljelijöiden vertikaalifarmeissa. https://plantui.com/ 

Globaalit patentit: Ratifioitu myös Kiinassa, USA:ssa ja Kanadassa. 

Device for Hydroponic Cultivation WO/2015/144815 

Hydroponic Indoor Gardening Method WO/2015/144812 

Lisää >
04.10.2019

Asuntokaupan kasvuraketti Bo LKV laajentaa omistuspohjaansa

Saari Partners lehdistötiedote 4.10.2019
Aboa Advest on sijoittanut Saari Partnersin hallinnoimaan Saari I sijoitusrahastoon

 

Vuonna 2018 yli 100 prosentin kasvusta ja 15 miljoonan euron liikevaihdosta raportoinut kiinteistönvälitysyhtiö Bo LKV saa uuden enemmistöomistajan, kun pääomasijoitusyhtiö Saari Partners ostaa 52% yhtiön osakkeista sen perustajilta.

Perustajista Anna Ritakallio-Mäkelä ja Tuomas Mäkelä jatkavat merkittävinä vähemmistöosakkaina. Sirena ja Anssi Kiviranta ovat jatkossa pienemmällä omistusosuudella osakkaina. Matias Von Schantz, Linda Kukkonen ja Patrick Frisk Helsingistä, sekä yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Räsänen liittyvät mukaan omistajakuntaan uusina pienosakkaina.

”Tuntui siltä, että juuri nyt on oikea hetki monipuolistaa omistusrakennetta, tuoda uutta näkemystä Bo:n hallitukseen ja varmistaa myös pääoman saatavuus, kun uusia kasvumahdollisuuksia aukeaa”, Anna Mäkelä kertoo.

”Bo on meille perustajayrittäjille intohimo ja perheenjäsen. Tarkoitus on jatkaa kovaa työtä Bo:n kasvun ja kehityksen eteen ja nyt siihen on entistäkin vahvemmat edellytykset. Saaressa meitä viehätti erityisesti jaettu näkemys yrityksen tavoitearvoista ja kulttuurista, sekä ydintiimin monipuolinen käytännön kokemus kasvuyritysten arjesta suhteessa moniin muihin vaihtoehtoihin”, taustoittaa Tuomas Mäkelä.

Kymmenessä kasvukeskuksessa toimiva Bo LKV kasvoi alkuvuonna miltei 70 prosenttia ja tähtää vuonna 2019 yli 24 miljoonan euron liikevaihtoon. Tämä veisi viidettä tilikauttaan tekevän yhtiön jo Suomen kolmen suurimman välitysketjun joukkoon.

”Kasvun takana on alalle poikkeuksellinen yrityskulttuuri ja houkuttelevat palkitsemismallit, jotka ovat saaneet kokeneet välittäjät laajoin joukoin liittymään Bo:n tiimiin”, toimitusjohtaja Tuomo Räsänen kertoo. ”Bo:n palvelukonseptissa on olennaista kokonaisvaltainen palvelu, jossa yhdistyvät henkilökohtainen palvelu ja yhtiön digitaalinen kyvykkyys. Visuaalisuus on tärkeä erottautumistekijä: jokainen kohteemme stailataan Bo:n sisustussuunnittelijoiden toimesta ja kaikista kohteista otetaan sisustuslehtitasoinen kuvamateriaali. Markkinoinnissa hyödynnämme aktiivisesti esim. sosiaalista mediaa ja olemme todennäköisesti kansainvälisestikin alan ainoa toimija, joka julkaisee itse korkealaatuista sisustuslehteä”, Räsänen jatkaa.

”Bo:n tarinahan on ollut suoraan sanottuna huikea. Asuntokaupassa on nähtävissä mielenkiintoinen murros, joka selvästi avaa uusia mahdollisuuksia ennakkoluulottomille uusille markkinatoimijoille ja uusille innovatiivisille palveluille, niin kuluttajille kuin välittäjillekin”, toteaa Mia Sirkiä Saari Partnersista.

”Kun puhutaan ihmisen elämän tärkeimmistä kaupoista, uskomme että välittäjien ammattitaito, kokemus ja palvelu yhdistettynä hyviin digitaalisiin työkaluihin johtaa haluttuun lopputulokseen, eli parhaaseen hintaan ja lyhyeen myyntiaikaan”, jatkaa Mikael Lönnroth, joka Saari Partnersilla vastaa digitalisaatiosta. ”Bo on tehnyt upean kasvun lyhyessä ajassa, ja olemme otettuja ja iloisia siitä, että saamme nyt tulla mukaan Bo:n innostavaan perheeseen viemään tätä kasvutarinaa eteenpäin”, hän summaa.

 

Lisätietoja:

Tuomo Räsänen, Bo LKV, p. 0407182840

Mia Sirkiä, Saari Partners, p. 0408600240

Lisää >
06.09.2019

Plantui tuo tuoreet superfoodit jokaiseen kotiin

Plantui Oy lehdistötiedote 6.9.2019

 

Suomalainen design- ja foodtech-yhtiö Plantui lanseeraa uusia tuotteita vastatakseen globaaliin terveys- ja superfood-ilmiöön. Tuotelanseeraukset vahvistavat Plantuin asemaa johtavana älypuutarhavalmistajana ja -kehittäjänä.

Suomalainen sisäpuutarhojen edelläkävijä Plantui kehitti uuden ja innovatiivisen tuoteperheen, joka vastaa globaaliin terveyden ja kaupungistumisen megatrendiin. Uudet Plantui MICROGREENS
-tuotteet on suunnattu erityisesti terveellisistä elämäntavoista ja superfoodeista kiinnostuneille.

– Tuomme ilolla superfoodit lähemmäs kuluttajia. Plantui MICROGREENS on hieno lisä tuotevalikoimaamme ja terveellistä elämäntapaa noudattavien arkeen, Plantuin toimitusjohtaja Piia Maaranen sanoo.

Herkulliset ja ravintoainepitoisuuksiltaan korkeat microgreensit ovat oiva lisä terveelliseen ruokavalioon ja elämäntapaan. Tutkimusten mukaan microgreensit sisältävät jopa 40 kertaa enemmän tärkeitä ravinteita täysikasvuisiin kasviksiin verrattuna.

– Kaikissa MICROGREENS-kasveissamme on korkeammat pitoisuudet vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja verrattuna samojen kasvien täysikasvuisiin versioihin. Microgreensit ovat ainutlaatuisia superfoodeja paitsi korkeiden ravinnepitoisuuksien myös nopean kasvunsa vuoksi: kasvu siemenestä satoon kestää vain 7–14 päivää, Plantuin bioteknikko Iiris Kuusisto kertoo.

Uudet tuotteet lanseerataan Berliinissä 6.–11.9.2019 järjestettävillä IFA-messuilla. Lanseerausvaiheessa julkistettavat tuotteet ovat kaikenkattava Plantui Smart MICROGREENS
-paketti, MICROGREENS Tray -lisäosa Plantui 6 -älypuutarhan jo omistaville sekä viisi terveellistä ja herkullista kasvia.

 

 Kasvun iloa Muumi-puutarhoilla

Plantui lanseeraa IFA-messuilla myös uudelleensuunnitellun Moomin Garden -älypuutarhan. Yhteistyössä Moomin Charactersin kanssa suunniteltu Moomin Garden on opettavainen lapsille ja perheille suunnattu älypuutarha.

– Haluamme tarjota opettavaisia kokemuksia ja kasvun iloa kaikenikäisille viherpeukaloille. Moomin Garden on hieno tapa johdatella lapset kasvien maailmaan ja syömään terveellisesti, Maaranen kertoo.

Uusissa Moomin Garden -puutarhoissa yhdistyvät kaikki Plantui 3e Smart Gardenin älykkäät ominaisuudet ja kaunis Muumi-design. Moomin Garden -paketti sisältää kolme kasvikapselipakkausta sekä Muumi-satukirjan, jonka sivuilla seikkailevat Pikku Myy ja muut Muumilaakson asukkaat.

 

Lisätiedot:

Piia Maaranen, toimitusjohtaja, Plantui Oy

+358 40 515 1321
piia@plantui.com

Plantui on suomalainen, vesiviljelymenetelmään keskittynyt älypuutarhoja kehittävä ja valmistava yhtiö. Tuotteidemme avulla jokainen voi kasvattaa tuoreita, maukkaita, puhtaita ja terveellisiä salaatteja ja yrttejä vaivatta, missä ja milloin tahansa – viherpeukaloa ei tarvita. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja osittain valmistetaan Suomessa.

Microgreens video löytyy Plantuin verkkosivuilta www.plantui.com

Lisää >