Tiimi

Catarina Ketonen

Osakas

E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Työskentelen päätoimisesti arkkitehtuurin parissa Lundén Architecture Companyssa. Suoritin arkkitehtuurin kandidaatin tutkinnon The Royal Danish Academy of Fine Arts:issa Tanskassa ja Masters tutkinnon Aalto yliopistossa. Opintojeni aikana olen ollut erityisen kiinnostunut arkkitehtuurin sosiaalisesta ulottuvuudesta, ympäristöterveydestä sekä kestävästä kehityksestä.

Asuttuani useamman vuoden ulkomailla Isossa-Britanniassa, Argentiinassa ja Tanskassa, viihdyn kansainvälisissä ja monitieteellisissä työympäristöissä, joissa erilaiset perspektiivit ja ratkaisut ovat keskustelun kohteena. Minun pääasiallinen työkokemus koostuu seuraavista yhtiöistä; digitaalinen markkinointitoimisto Nitro Group, startup-yritys Plantui ja arkkitehtitoimisto Harris & Kjisik.

Vapaa-ajallani harrastan tanssia ja joogaa.


Mikael Ketonen

Partner, Hallituksen puheenjohtaja

Tel: ‭+45 24 76 54 74‬

E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Työskentelen Analytics asiantuntijana Nordisk Filmissä Kööpenhaminassa. Suoritin kandidaatin tutkinnon Svenska Handelshögskolanin (Hanken) kauppakorkeakoulussa Helsingissä pääaineena rahoitus. Keväällä 2019 olin vaihto-opiskelijana Hongkongissa ja elokuusta 2019 lähtien rahoitusharjoittelijana Niken Euroopan pääkonttorissa Hilversumissa Hollannissa. Vuonna 2021 suoritin MBA-tutkinnon Amsterdamin yliopistossa pääaineena digitaalinen liiketoiminta.

Tunnen intohimoa yrittäjyyteen, sijoittamiseen, urheiluun ja erityisesti markkinointiin. Olin aiemmin Hanken Entrepreneurship Societyn kumppanitiimin jäsen. Hanken ES:n päätavoitteena on luoda nuorille yrittäjille mahdollisuus inspiroitua ja kehittää jännittävää liikeideaa. Tapahtumamme antavat nuorille liiketalouden opiskelijoille mahdollisuuden liittoutua muiden opiskelijoiden kanssa, jotka mm. heillä saattaa olla tarvittavat tekniset taidot, mutta heiltä puuttuu markkinointitaitoja tai päinvastoin.

Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa, erityisesti jalkapalloa ja muita joukkuelajeja. Nautin myös matkustamisesta, musiikin kuuntelusta ja elokuvien katselusta.


Timo Ketonen

Toimitusjohtaja, perustajaosakas

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Olen aktiivinen yrittäjä ja sijoittaja. Minulla on laaja työkokemus rahoitusalalla, mediassa, markkinoinnissa ja palvelumuotoilussa. Vuonna 1988 suoritin KTM tutkinnon Åbo Akademissa pääaineena kansainvälinen markkinointi.

Perustin perheemme sijoitusyhtiö Aboa Advestin vuonna 2015 fokuksena vaikuttavuussijoittaminen. Haluamme auttaa startupeja ja muita kasvuyrityksiä menestymään. Olen sijoittanut useaan kasvuyritykseen sekä henkilökohtaisesti että Aboa Advestin ja pääomasijoitusrahastojen kautta.

Toimin myös hallitusammattilaisena ja sukuyhtiömme TS-Yhtymä Oy:n hallituksen puheenjohtajana, sekä Åbo Akademin säätiön valtuuskunnan puheenjohtajana.

Pidän ruoanlaitosta ja erityisesti aasialaisesta ruoasta tuoreiden yrttien kera. Nautin saaristossa asumisesta ja purjehduksesta perheeni ja ystävieni kanssa. Rakastan musiikkia ja lyriikkaa, opiskelen kitaransoittoa ja harrastan liikuntaa monessa muodossa. Minua kiinnostaa erilaiset kulttuurit ja kielet. Olen asunut neljässä maassa mm. Lontoossa useita vuosina ja purjehtinut Huippuvuorille (80N) vuonna 2011 sekä Etelämerellä kesällä 2023.

Asun ympärivuotisesti saaristossa Nauvon Lillandetissa ja meillä on perheen toinen koti Turussa.

Kuriositeettina mainittakoon että kirjoitan kolumneja ruotsiksi Suomen vanhimmassa sanomalehdessä Åbo Underrättelserissä.