Tiimi

Catarina Ketonen

Partner


E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Työskentelen arkkitehtuurin parissa Lundén Architecture Companyssa. Valmistuin arkkitehtuurin kandidaatiksi The Royal Danish Academy of Fine Arts:ista Tanskassa ja Masters tutkinnon suoritin Aalto yliopistossa. Opintojeni aikana olen erityisesti ollut kiinnostunut arkkitehtuurin sosiaalisesta ulottuvuudesta, ympäristöterveydestä sekä kestävästä kehityksestä.

Asuttuani useamman vuoden ulkomailla Isossa-Britanniassa, Argentiinassa ja Tanskassa, viihdyn kansainvälisissä ja monitieteellisissä työympäristöissä, joissa erilaiset perspektiivit ja ratkaisut ovat keskustelun kohteena. Pääasiallinen työkokemukseni koostuu seuraavista yhtiöistä; digitaalinen markkinointitoimisto Nitro Group, startup Plantui ja arkkitehtitoimisto Harris&Kjisik.

Vapaa-ajallani harrastan tanssia ja yogaa.


Mikael Ketonen

Partner, Hallituksen puheenjohtaja

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Työnantajani on Kasvuryhmä Suomi Oy Helsingissä, jossa olen Business Analyst. Olen suorittanut kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin Hankenilla pääaineeni rahoitus. Kevään 2019 olin opiskelijavaihdossa Hong Kongissa ja elokuusta 2019 alkaen työskentelin finanssiosaston harjoittelijana Niken Euroopan pääkonttorissa Hilversumissa Hollannissa. Vuonna 2021 suoritin Masters tutkinnon Amsterdamin yliopistossa pääaineena Digital Business.

Intohimoihini kuuluu muun muuassa yrittäjyys, sijoittaminen, urheilu ja markkinointi. Lisäksi olen ollut jäsen Hanken Entrepreneurship Societyn partners-tiimissä. Hanken ES:n päätehtävänä on motivoida nuoria opiskelijoita olemaan innovatiivisia ja kehittämään omia ideoitaan. Tapahtumissamme opiskelijat saavat mahdollisuuden tavata ja tehdä yhteistyötä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Vapaa-ajallani urheilen paljon, pidän etenkin jalkapallosta. Nautin myös matkustamisesta, musiikista ja elokuvien katselusta.


Timo Ketonen

Toimitusjohtaja, perustajaosakas

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Olen yrittäjä ja sijoittaja. Minulla on laaja työkokemus rahoitusalalla, mediassa, markkinoinnissa ja palvelumuotoilussa. Perustin Aboa Advestin vuonna 2015 fokuksena vaikuttavuussijoittaminen. Toimin myös usean yrityksen ja kahden säätiön hallituksessa.

Intohimonani on auttaa startupeja ja muita kasvuyrityksiä menestymään. Olen sijoittanut useaan kasvuyritykseen sekä henkilökohtaisesti että Aboa Advestin ja pääomasijoitusrahastojen kautta. Kasvuyrityksissä keskeisinä menestystekijöinä on näkemykseni mukaan moniosaava ydintiimi jolla on toimiva henkilökemia; oivan liikeidean kehittäminen markkinoilla testatuiksi tuotteiksi ja palveluiksi; hyvin muotoiltu liiketoimintamalli ja fokusoitu Go2Market-strategia.

Palveluihini kuuluvat mentorointi ja henkilökohtainen valmennus, sekä rahoitusratkaisut kasvuun yhdessä kumppaniemme kanssa. Minua kiinnostaa erityisesti vuorovaikutuksen kehittäminen ydintiimin ja hallituksen sekä sijoittajien välillä. Erityisosaamistani on kansainvälisten verkostojen rakentaminen startup-yritysten kasvun vauhdittamisessa.

Olen suorittanut KTM tutkinnon Åbo Akademin Hankenilla 1988. Olen myös suorittanut jatko-opintoja 2010-luvulla ja olen vieraileva luennoitsija yrittäjyyden ja strategian kursseilla Åbo Akademissa.

Pidän ruoanlaitosta ja erityisesti aasialaisesta ruoasta tuoreiden yrttien kera. Nautin saaristossa asumisesta ja purjehduksesta perheen ja ystävien kanssa. Rakastan musiikkia, opiskelen kitaransoittoa ja harrastan liikuntaa monessa muodossa. Minua kiinnostaa erilaiset kulttuurit ja kielet, panostan matkailuun kiehtoviin luontokohteisiin ja suurkaupunkeihin. Mielenpainuvimmat muistot ovat Iguassun putousmaisema Argentiinan ja Brasilian rajamailla, vaellus Lofooteilla Norjassa ja purjehdusseikkailu Huippuvuorilla (80N). Suurkaupungeista suosikkini on Lontoo, jossa asuin vuosina 1990-1993.