Team

Catarina Ketonen

Aktieägare

E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Jag arbetar med arkitektur på heltid hos Lundén Architecture Company. Jag har en Bachelors examen i arkitektur från The Royal Danish Academy of Fine Arts i Danmark och Masters examen från Aalto Universit. Under mina studier har jag varit speciellt intresserad av att arbeta med arkitekturens sociala dimension, miljöhälsa och hållbarhet.

Efter att ha bott flera år i utlandet i Storbritannien, Argentina och Danmark, trivs jag med att arbeta i internationella, multidisciplinära miljöer, där flera olika perspektiv och lösningar diskuteras. Min huvudsakliga arbetserfarenhet består av att ha arbetat på den digitala marknadsföringsbyrån Nitro Group, i uppstartsföretaget Plantui och på arkitektbyrån Harris & Kjisik.

På min fritid tränar jag dans och yoga.


Mikael Ketonen

Partner, styrelseordförande

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Jag jobbar för närvarande som Project Manager vid Kasvuryhmä i Helsingfors. Jag har avlagt kandidatexamen vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors med finansiering som huvudämne. Våren 2019 var jag i utbyte i Hong Kong och sedan augusti 2019 som Finance Intern på Nikes Europakontor i Hilversum i Holland. År 2021 avslutade jag mina studier vid Amsterdam University med MBA examen i Digital Business.

Jag har en passion för entreprenörskap, placeringar, idrott och marknadsföring. Jag var tidigare medlem i partners-teamet i Hanken Entrepreneurship Society. Hanken ES uppgift är att skapa möjligheter för unga entreprenörer att bli inspirerade  av entreprenörskap och att utveckla sina egna idéer. Hanken ES evenemang ger studerande chansen att träffa och samarbeta med andra studerande.

På min fritid håller jag på med sport i alla former, speciellt fotboll. Jag tycker också om att resa, lyssna på musik och se på filmer.


Timo Ketonen

Vd, grundare

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är en aktiv entreprenör och placerare med en bred arbetserfarenhet inom finansiering, media, marknadsföring och service design. Jag avlade min ekonomie magister examen vid Åbo Akademi år 1988 med internationell marknadsföring som huvudämne. Jag grundade vår familjs placeringsbolag Aboa Advest år 2015. Vi är fokuserade på ’impact investing’ och vill gärna bidra till att uppstartsföretag finner en stig till hållbar tillväxt.

Jag har placerat i flera tillväxtföretag både privat och genom Aboa Advest och kapitalplaceringsfonder. Under de tre senaste åren (2020-2022) har jag varit med om att grunda fyra nya företag bl.a. A‘Pelago Experience tillsammans med Patrik Anckar. Jag är styrelsemedlem i flera bolag och stiftelser.

Jag gillar matlagning, speciellt asiatisk mat med fräscha örter. Jag njuter av livet i skärgården samt segling med min familj och vänner. Jag gillar musik och lyrik, spelar gitarr och motionerar mångsidigt. Jag är nyfiken på främmande kulturer och gillar språk. Jag har bott i fyra olika länder bl.a. flera år i London. 

Tillsammans med mina vänner seglade vi till Svalbard på vårt äventyr 80N sommaren 2011. I sommar ska vi segla i Söderhavet från Vanuatu till Papua New Guinea och Indonesien ombord på s/y Panacea.