Team

Catarina Ketonen

Partner

E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Jag arbetar med arkitektur hos Lundén Architecture Company. Jag har en bachelor i arkitektur från The Royal Danish Academy of Fine Arts i Danmark och Masters examen från Aalto Universitet. Under mina studier har jag speciellt varit intresserad av att arbeta med arkitekturens sociala dimension, miljöhälsa och hållbarhet.

Efter att ha bott flera år i utlandet i Storbritannien, Argentina och Danmark, trivs jag med att arbeta i internationella, multidisciplinära miljöer, där flera olika perspektiv och lösningar diskuteras. Min huvudsakliga arbetserfarenhet består av att ha arbetat på den digitala marknadsföringsbyrån Nitro Group, i startupen Plantui och på arkitektbyrån Harris&Kjisik.

På min fritid tränar jag dans och yoga.


Mikael Ketonen

Partner, styrelseordförande

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Jag har avlagt kandidatexamen vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors med finansiering som huvudämne. Våren 2019 var jag i utbyte i Hong Kong och sedan augusti 2019 Finance Intern på Nike i Hilversum i Holland. Nu studerar jag vidare vid Amsterdam University med Digital Business som huvudämne.

Jag har en passion för entreprenörskap, placeringar, idrott och marknadsföring. Jag var tidigare medlem i partners-teamet i Hanken Entrepreneurship Society. Vår huvuduppgift i Hanken ES är att skapa möjligheter för unga entreprenörer att bli inspirerade  av entreprenörskap och att utveckla sina egna idéer. Våra evenemang ger studeranden chansen att träffa och samarbeta med andra studeranden.

På min fritid håller jag på med sport i alla former, speciellt fotboll. Jag tycker också om att resa, lyssna på musik och se på filmer.


Timo Ketonen

vd, founder

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är företagare och placerare med en bred arbetserfarenhet inom finansiering, media, marknadsföring och service design. Jag har grundat Aboa Advest i januari 2015. Jag är även en erfaren styrelsemedlem i flera företag och stiftelser.

Jag brinner för att hjälpa uppstartsföretag växa lönsamt. Nyckeln till framgång i tillväxtföretag är ett mångsidigt team med en fungerande personkemi; en bra affärsidé som utvecklas till fungerande produkter och tjänster; utveckling av rätt affärsmodell; den bästa kundupplevelsen samt en fokuserad Go2Market strategi. Mina tjänster inom Aboa Advest inkluderar rådgivning och coaching, samt att hitta lösningar för tillväxtfinansiering tillsammans med våra partners. Att utveckla internationella nätverk är speciellt intressant för uppstartsföretag.

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi (1988). Jag har vidareutbildat mig genom fortsatta studier vid Åbo Akademi 2011-2013. Jag är doktorand vid Åbo Akademi sedan 2019 med sikte på forskning inom entreprenörskap och mer specifikt på interaktionen mellan founders, styrelsen och investerare i ett uppstartsföretag.

Jag gillar matlagning, speciellt asiatisk mat med fräscha örter. Jag njuter av friluftsliv på stugan i skärgården samt segling med min familj och vänner. Jag lyssnar även mycket på musik och motionerar gärna. Jag är nyfiken på främmande kulturer och gillar språk. De mest fascinerande reseupplevelserna inkluderar Iguazu Falls i gränslandet mellan Argentina och Brasilien, vandring i Lofoten, samt seglingsäventyret till Svalbard (80N). Jag fascineras av pulsen i storstäder såsom London, där jag bodde 1990-1993.