Team

Catarina Ketonen

Partner

E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Jag arbetar med arkitektur hos Lundén Architecture Company. Jag har en bachelor i arkitektur från The Royal Danish Academy of Fine Arts i Danmark och Masters examen från Aalto Universitet. Under mina studier har jag speciellt varit intresserad av att arbeta med arkitekturens sociala dimension, miljöhälsa och hållbarhet.

Efter att ha bott flera år i utlandet i Storbritannien, Argentina och Danmark, trivs jag med att arbeta i internationella, multidisciplinära miljöer, där flera olika perspektiv och lösningar diskuteras. Min huvudsakliga arbetserfarenhet består av att ha arbetat på den digitala marknadsföringsbyrån Nitro Group, i startupen Plantui och på arkitektbyrån Harris&Kjisik.

På min fritid tränar jag dans och yoga.


Mikael Ketonen

Partner, styrelseordförande

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Jag jobbar för närvarande som Business Analyst vid Kasvuryhmä i Helsingfors. Jag har avlagt kandidatexamen vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors med finansiering som huvudämne. Våren 2019 var jag i utbyte i Hong Kong och sedan augusti 2019 Finance Intern på Nike i Hilversum i Holland. År 2021 avslutade jag mina studier vid Amsterdam University med MBA examen i Digital Business.

Jag har en passion för entreprenörskap, placeringar, idrott och marknadsföring. Jag var tidigare medlem i partners-teamet i Hanken Entrepreneurship Society. Hanken ES uppgift är att skapa möjligheter för unga entreprenörer att bli inspirerade  av entreprenörskap och att utveckla sina egna idéer. Våra evenemang ger studerande chansen att träffa och samarbeta med andra studerande.

På min fritid håller jag på med sport i alla former, speciellt fotboll. Jag tycker också om att resa, lyssna på musik och se på filmer.


Timo Ketonen

Vd, founder

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är entreprenör och placerare med en bred arbetserfarenhet inom finansiering, media, marknadsföring och service design. Jag har grundat Aboa Advest år 2015 med fokus på ’impact investing’. Jag är en erfaren styrelsemedlem i flera företag och två stiftelser.

Jag brinner för att hjälpa uppstartsföretag växa lönsamt. Nyckeln till framgång i tillväxtföretag är ett mångsidigt team med en fungerande personkemi; en bra affärsidé som utvecklas till produkter och tjänster som har prövats på marknaden; utveckling av en fungerande affärsmodell; den bästa kundupplevelsen samt en fokuserad Go2Market strategi.

Mina tjänster inom Aboa Advest inkluderar rådgivning och coaching, samt att hitta lösningar för tillväxtfinansiering tillsammans med våra partners. Jag är speciellt intresserad av att utveckla interaktionen mellan kärnteamet, styrelsen och placerarna i ett uppstartsföretag. Att utveckla internationella partner nätverk för att accelerera tillväxten i startups är en del av min kärnkompetens.

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi (1988). Jag har vidareutbildat mig genom fortsatta studier inom entreprenörskap vid Åbo Akademi och är en aktiv gästföreläsare vid universitetet inom entreprenörskap och strategi.

Jag gillar matlagning, speciellt asiatisk mat med fräscha örter. Jag njuter av livet i skärgården samt segling med min familj och vänner. Jag lyssnar även mycket på musik, spelar lite gitarr och motionerar gärna. Jag är nyfiken på främmande kulturer och gillar språk. De mest fascinerande reseupplevelserna inkluderar Iguazu Falls i gränslandet mellan Argentina och Brasilien, vandring i Lofoten, samt seglingsäventyret till Svalbard (80N). Jag fascineras av pulsen i storstäder såsom London, där jag bodde 1990-1993.