Team

Catarina Ketonen

Partner

Tel: +358 50 5464314
E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Jag arbetar med arkitektur och slutför mitt diplomarbete vid Aalto Universitetet i Helsingfors. Jag har en bachelor i arkitektur från The Royal Danish Academy of Fine Arts i Danmark. Under mina studier har jag speciellt varit intresserad av att arbeta med arkitekturens sociala dimension, miljöhälsa och hållbarhet.

Efter att ha bott flera år i utlandet i Storbritannien, Argentina och Danmark, trivs jag med att arbeta i internationella, multidisciplinära miljöer, där flera olika perspektiv och lösningar diskuteras. Min huvudsakliga arbetserfarenhet består av att ha arbetat på den digitala marknadsföringsbyrån Nitro Group, i startupen Plantui och på arkitektbyrån Harris&Kjisik.

På min fritid tränar jag dans och yoga.


Mikael Ketonen

Partner, styrelseordförande

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Jag har avlagt kandidatexamen vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors med finansiering som huvudämne. Våren 2019 var jag i utbyte i Hong Kong och sedan augusti Finance Intern på Nike i Hilversum i Holland. Jag har en passion för entreprenörskap, placeringar, idrott och marknadsföring. Jag var tidigare medlem i partners-teamet i Hanken Entrepreneurship Society. Vår huvuduppgift i Hanken ES på Hanken är att skapa möjligheter för unga entreprenörer att bli inspirerade  av entreprenörskap och att utveckla sina egna idéer. Våra evenemang ger studeranden chansen att träffa och samarbeta med andra studeranden.

På min fritid håller jag på med sport i alla former, speciellt fotboll. Jag tycker också om att resa, lyssna på musik och se på filmer.


Jenny Eromäki

Partner, vice ordförande i styrelsen

Tel: +358 50 3230210
E-mail: jenny.eromaki@aboa-advest.fi

Jag är expert inom försäljning och kundtjänst. Min kärnkompetens är inom utveckling av B2B kundrelationer och försäljning.

Jag är tradenom från Yrkeshögskolan Novia och ekonomie magister från Handelshögskolan i Åbo Akademi.

Jag jobbar för närvarande på Hansaprint Oy som ingår i TS-koncernen, där jag är försäljningschef med ansvar för digitala trycktjänster av böcker (HansaBook print-on-demand). Mina kunder inkluderar finska och utländska bokförlag samt offentliga institutioner. Jag är partner vid Aboa Advest sedan år 2016.

Det bästa i mitt arbete inom Aboa Advest är att få samarbeta med innovativa team i uppstartsföretag!


Ville Eromäki

Partner

Tel: +358 50 4115970
E-mail: ville.eromaki@aboa-advest.fi

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi. Jag är väldigt intresserad av placeringsvärlden och ekonomi överhuvudtaget. Jag följer börskurser och nyheter dagligen samt investerar kontinuerligt i olika värdepapper.

Jag arbetade på Nordea Bank från 2011 till 2018, i synnerhet på Private Banking sidan, där mina positioner varierade från assistent till specialist. Jag samarbetade med placeringschefer och betjänade förmögna privata och företagskunder. Arbetserfarenheten från Nordea har gett mig fördjupade kunskaper om utveckling av kundrelationer samt frågor inom placeringar och beskattning.

Nuförtiden jobbar jag som kundchef på Invesdor som är specialiserad på digital finansiering för onoterade och noterade bolag. Jag är ansvarig för emissioner för våra kundföretag och tar hand om relationer med investerare.

Min roll inom Aboa Advest inkluderar att analysera målföretag, föreslå nya potentiella investeringsobjekt och stöda teamet med mina egna styrkor, i synnerhet gällande finansiella frågor.

Jag är en ambitiös, positiv och socialt begåvad ekonom som gillar utmaningar och att inhämta nya kunskaper. På fritiden tycker jag om att umgås med min familj och vänner samt njuta av god mat. Jag njuter av att resa och sporta. Även kulturella evenemang tilltalar mig. Jag är också en entusiastisk vinsamlare, i synnerhet champagne.


Timo Ketonen

vd, founder

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är företagare och placerare med en bred arbetserfarenhet inom finansiering, media, marknadsföring och service design. Jag har grundat Aboa Advest i januari 2015. Jag är även en erfaren styrelsemedlem i flera företag och stiftelser.

Jag brinner för att hjälpa uppstartsföretag växa lönsamt. Nyckeln till framgång i tillväxtföretag är ett mångsidigt team med en fungerande personkemi; en bra affärsidé som utvecklas till fungerande produkter och tjänster; utveckling av rätt affärsmodell; den bästa kundupplevelsen samt en fokuserad Go2Market strategi. Mina tjänster inom Aboa Advest inkluderar rådgivning och coaching, samt att hitta lösningar för tillväxtfinansiering tillsammans med våra partners. Att utveckla internationella nätverk är speciellt intressant för uppstartsföretag.

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi (1988). Jag har vidareutbildat mig genom fortsatta studier vid Åbo Akademi 2011-2013. Jag är doktorand vid Åbo Akademi sedan våren 2019 med sikte på forskning inom entreprenörskap och mer specifikt på interaktionen mellan founders, styrelsen och investerare i ett uppstartsföretag.

Jag gillar matlagning, speciellt asiatisk mat med fräscha örter. Jag njuter av friluftsliv på stugan i skärgården samt segling med min familj och vänner. Jag lyssnar även mycket på musik och motionerar gärna. Jag är nyfiken på främmande kulturer och gillar språk. De mest givande reseupplevelserna inkluderar Iguazu Falls i gränslandet mellan Argentina och Brasilien, vandring i Lofoten, samt seglingsäventyret till Svalbard (80N). Jag fascineras av pulsen i storstäder såsom London, där jag bodde 1990-1993.