A’Pelago avaa digitaalisen alustan coworking-palvelulle saaristossa

30.01.2023

Aboa Advest Oy on A’Pelago Experience Ab:n osakas


MEDIATIEDOTE

Julkaisuvapaa 30.1.2023


A’Pelago Experience Ab avaa tänään digitaalisen palvelun ja tarjoaa luovia työmahdollisuuksia ja yhteistyömalleja elinvoimaisen saariston hyväksi. Palvelun tavoitteena on olla yhteisöllinen.

Uusi konsepti luovuudelle, innovaatioille ja yrittäjyydelle herää henkiin Turunmaan saaristossa, kun A’Pelago Experience -yhtiön digitaalinen alusta coworking-työtiloille saariston palveluille lanseerataan tänään. Aloitteentekijöinä toimivat yrittäjät Patrik Anckar ja Timo Ketonen, joita ohjaa visio kestävän kehityksen mukaisesta, luovasta ja elinvoimaisesta saaristosta.

A’Pelago Experience osallistuu aidosti saaristosta kiinnostuneiden yrittäjien ja yritysten yhteisön rakentamiseen. Työelämän digitaalinen murros vaikuttaa trendinomaisesti yritysten ja näiden työntekijöiden kiinnostukseen yhdistää työ ja luontoelämykset. Digitaaliseen alustaan liittyy aluksi 12 eri kohdetta Saaristomerellä, nämä löytyvät osoitteesta www.apelago.fi. Kaikki toimipaikat tarjoavat digitaalisille nomadeille ja yrityksille luovan työympäristön kokouksiin, koulutustilaisuuksiin ja etätyöskentelyyn saaristossa.

Tämä tehdään varaamalla ns coworking-tiloja, joissa voi työskennellä ja tavata muita yrittäjiä. Kansainvälisistä digitaalisista varauspalveluista A’Pelagon erottaa se, että tunnemme kohteemme ja niiden yrittäjät ja pystymme siten sovittamaan yritysasiakkaan tarpeet kohteen palveluvalikoimaan. A’Pelago Experience toimii myös aktiivisesti yritysten konsultoinnissa ja erityisesti nuorten yrittäjien valmennuksessa.

Yhtiön tavoitteena on rakentaa saariston yrittäjyyttä edistävien yritysten, teknologioiden ja liiketoimintamallien verkosto. Toimintaan kuuluu vuosittainen kansainvälinen yritysseminaari, joka kokoaa yhteen päättäjiä, tutkijoita, yritysjohtajia ja sijoittajia sekä paikallisia yrittäjiä kehittämään uusia aloitteita saariston liiketoimintamahdollisuuksiin ja sen avainkysymyksiin. Tapahtuman nimi on A’Pelago Initiative ja se järjestetään Saaristokeskus Korpoströmissa 10.-11.8. Ohjelma ja nimekkäät puhujat ovat jo valmiina ja nähtävissä verkkosivuilla. Yhteistä puhujillemme ja panelisteillemme on, että kaikki ovat aktiivisesti kiinnostuneita saariston yrittäjyyden ja innovaatioiden kehittämisestä.

Paraisten saaristokaupungin elinvoimapäällikkö Maria Leppäkari näkee Turunmaan saariston täynnä mahdollisuuksia:

”Paraisten kaupunki on uudessa strategiassaan sitoutunut suojelemaan elinvoimaista saaristoa ja on siksi erityisen iloinen A’Pelago-aloitteesta. Maailma muuttuu, samoin kuin ajattelumme ja työmme kestävyyden, osallistumisen ja hyvinvoinnin kehittämisen puitteissa. Tuemme mielellämme innovatiivisia ja luovia kansainvälisiä aloitteita, kuten A’Pelago.”

Tanja Liljeqvist vastaa Kasnäsin hotellitoiminnasta. Hän näkee, että yhteistyö A’Pelago Experiencen kanssa voi osaltaan pidentää saariston yrittäjien kautta:

”Odotamme innolla osallistumista A’Pelagon palveluun ja näemme suuria mahdollisuuksia konseptin tarjoamassa yhteistyössä muiden saariston toimijoiden kanssa. Monipuolisen palvelu- ja tuotevalikoimamme sekä ainutlaatuisen sijaintimme ansiosta meillä on paljon tarjottavaa A’Pelagon käyttäjille. Konsepti tukee myös työtämme kestävän kehityksen parissa, josta on tulossa yhä tärkeämpi osa liiketoimintaamme.”

Anna Franzén on Turunmaan Saaristosäätiön toiminnanjohtaja. Hän näkee A’Pelago Experiencen konseptin olevan linjassa säätiön tavoitteen kanssa lisätä tietoisuutta siitä, että saaristo ei pysähdy vain siksi, että kesä loppuu.

”Saaristokeskus Korpoström on vilkas kohtaamis- ja työpaikka vuoden kaikkina kuukausina ja sopii siksi erinomaisesti A’Pelagoon. Saaristosäätiö on pääomistajana vain yksi monista talossa toimivista järjestöistä, ja yhteisössä on jo nyt inspiroiva sekoitus saaristolaisia, jotka työskentelevät kehitysasioiden parissa; tutkijoita, projektityöntekijöitä, Saaristomeren puistonvartijoita, taiteilijoita ja muita toimijoita. Odotamme innolla uusien toimijoiden tapaamisia, jotka laajentavat kaikkien näköaloja.”

 

Taustatietoja yrittäjistä:

Timo Ketonen on kokenut yrittäjä ja sijoittaja, hänen sydämensä sykkii kulttuurille ja saaristoelämälle. Hän perusti pääomasijoitusyhtiö Aboa Advestin vuonna 2015 ja on kolmannen polven perheyrittäjä. Ketonen on vakituinen asukas Nauvon Lillandetissa.

Patrik Anckar on sarjayrittäjä, brändiasiantuntija ja strateginen neuvonantaja, joka on toiminut pääosin globaalisti. Hänen juurensa ovat Saaristomeren luodolla, jossa hänellä on virtuaalinen toimisto kesäisin

A’Pelagon tiimiin kuuluvat myös Albin Järvinen (myynti ja asiakaspalvelu), Alina Sippolainen (markkinointi ja vastuullisuus) ja Andreas Anckar (Web-kehitys). A’Pelago Experience Ab:n toimisto sijaitsee Airisto Marinassa Paraisilla.

Lisätiedot:

Timo Ketonen, Partner ja perustajaosakas
Mobil 040 083 1205

Patrik Anckar, Partner ja perustajaosakas
Mobil 050 408 7730