Startup-rahoituksen määrä jälleen uusiin ennätyslukemiin

25.04.2022

Upeita uutisia ja kerrassaan hienosti viestitty FVCA. Lainaamme tätä sijoitusyhtiömme kotisivuille ajankohtaista-osioon kiitos 🙏

Aboa Advest oli vuonna 2021 mukana kahden startup-portfolioomme kuuluvan yrityksen jatkorahoituksessa ja kahdessa uudessa pääomasijoitusrahastossa, jotka panostavat startup-yrityksiin: Maki.vc Fund II ja FOV Ventures Fund (jälkimmäinen julkistettiin 02/2022).


Pia Santavirta

Managing Director at the Finnish Venture Capital Association

Olipa upeaa päästä jakamaan 21.4 super hienoja uutisia Suomelle ja suomalaisille startup- ja kasvuyrityksille. Startup-rahoitus nousi jo 1,2 miljardiin euroon vuonna 2021, mistä uutisoitiin laaja-alaisesti kaikissa päämedioissa.

🚀 1,2 miljardin sijoituspotti oli kaikkien aikojen ennätys

🚀 Ulkomaisten sijoittajien osuus on jo 71 % kokonaispotista

🚀 Suurin sijoittajaryhmä oli kotimaiset ja ulkomaiset Venture Capital -sijoittajat

🚀 Suomalaiset VC-sijoittajat sijoittivat myös kaikkien aikojen ennätysmäärän kotimaahan ja ulkomaille (294M€)

🚀 Suomessa VC-rahastoissa hallinnoidut pääomat kasvaneet 2 miljardiin, joista sijoitettavissa oleva varallisuus on 935 miljoonaa euroa

🚀 Suomeen on syntynyt jo 10 yksisarvista yritystä ja listasimme seuraavat 10 startup-yritystä, jotka voivat seuraavaksi nousta yksisarvisten joukkoon eli yli miljardin dollarin arvoiseksi yritykseksi. Yritysten kärkijoukkoon on muuten kasvettu vain 5-7 vuodessa yrityksen perustamisesta, joten tässä joukossa kasvaa nopealla tahdilla uusia tukipilareita Suomen taloudelle.

🚀 Siemenvaiheen startup-sijoitukset kasvoivat myös uuteen ennätykseen, joten myös uusia alkuja menestystarinoille on rakenteilla entistä vahvemmin.

Lue lisää startup-rahoituksesta ja venture capital -toimialan kehityksestä meidän tiedotteesta ja tilastojen koosteesta ja tämän viikon uutisista (linkit kommenteissa).

Suuri kiitos MTV3-uutiset, YLE, Kauppalehti, HSVisio, Talouselämä, Kaleva, Aamulehti, Turun Sanomat, Markkinaraati, Helsinki Times & Tech.eu uutisten jakamisesta!