Hybridityökulttuurin mahdollistajat A’Pelago Experience ja Spacent solmivat yhteistyösopimuksen

05.06.2023

A’Pelago Experience mediatiedote. Aboa Advest on A’Pelagon osakas.

 

Saaristomeren alueella vaikuttava A’Pelago Experience ja helsinkiläinen Spacent vauhdittavat etätyömurrosta tuoreella kumppanuudella. Yhteistyön myötä A’Pelago Experiencen välittämät etätyötilat Saaristomeren alueella ja Ahvenanmaalla ovat varattavissa myös Spacentin varausalustalla. Kumppanuus tukee yritysten hybridityöhön siirtymistä ja saaristoyritysten edellytyksiä ympärivuotiseen toimintaan.

A´Pelago Experiencen matka etätyökulttuurin ja saariston elinvoimaisuuden edistämiseksi jatkuu. Kesäkuussa alkava kumppanuus tuo yhteen kaksi etätyökulttuuria edistävää alustatalousyritystä. Spacent tunnetaan pohjoismaiden johtavana hybridityötilojen varausalustana. A’Pelago Experience taas tuo Suomen uniikissa saaristossa sijaitsevat etätyökohteet saavutettavaksi ja koettavaksi ympäri vuoden. Molempien yhtiöiden tavoitteena on tilojen tehokas käyttö ja ihmisten hyvinvointi.

”Olemme Spacentin kanssa edelläkävijöitä työkulttuurin uudistamisessa: Osaajat siirtyvät yrityksiin, jossa voivat paremmin yhdistää ammatillisen kunnianhimon omaan elämäntyyliin. Tiimien ja yritysten johtaminen edellyttää nyt ja tulevaisuudessa empatiaa ja luottamusta”, sanoo A’Pelago Experiencen Partner ja yrityksen toinen perustaja Timo Ketonen.

”Yhteistyö tukee A’Pelago Experiencen missiota eli tavoitetta mahdollistaa ympärivuotinen etätyöskentely saaristossa, joka avittaa saariston yrittäjiä panostamaan ympärivuotiseen palveluun. Etätöihin lähteminen Suomen saaristoon on ennen kaikkea yritysjohdon asennekysymys. Työkulttuurin muutos sai vauhtia pandemiasta ja tämä megatrendi kiihtyy edelleen’’, arvioi Timo Ketonen.

”Spacentin asiakkaat ovat edelläkävijöitä hybridityön käytäntöjen osalta ja olen erittäin innostunut, että voimme A’Pelagon kanssa tarjota asiakkaillemme jotain ainutlaatuista. Laajennamme asiakaskuntaamme vauhdilla Eurooppaan ja uskon, että Saaristomeren alue tulee olemaan kansainvälinen hitti etätyön tekemiseen”, sanoo Spacentin toimitusjohtaja Eetu Ristaniemi.

Näiltä kannoilta katsottuna yritykset eivät lähde yhteistyöhön vain kohdevalikoiman laajennuksen vuoksi. Toistensa tuella yhtiöt voivat tukea jatkossa vahvemmin kulttuurimurroksessa olevaa työn tulevaisuutta. Murroksesta hyötyvät ihmiset, saaristoalueiden elinvoimaisuus ja yritykset.

A’Pelago Experience Ab

  • Kesällä 2022 perustettu etätyötiloja ja räätälöityjä yritystapahtumia välittävä startup-yritys, joka tukee saaristoyrittäjien ympärivuotista elinvoimaisuutta ja yritysten etätyökulttuurin kehitystä samalla iskulla.
  • Tällä hetkellä A’Pelagon alustan kautta varattavia kohteita on 14 ympäri Turun ja Ahvenanmaan saaristoa.
  • Yhtiön vuoden päätapahtuma on 10-11.8. järjestettävä A’Pelago Initiative.
  • Yrityksen perustajat ja omistajat ovat Timo Ketonen ja Patrik Anckar. A’Pelagon tiimissä työskentelee 5 eritaustaista henkilöä.

Lisätietoja

Timo Ketonen, co-founder, A’Pelago Experience Ab

+358 40 083 1205, timo@apelago.fi

Patrik Anckar, co-founder, A’Pelago Experience Ab

+358 50 408 7730, patrik@apelago.fi

Eetu Ristaniemi, CEO, co-founder, Spacent Oy

+358 40 773 9083, eetu.ristaniemi@spacent.com