Saari Partners: Digitalisaatioon ja palvelumuotoiluun panostava 40M€ Saari I Ky rahasto pk-yrityksille

05.03.2018

Saari Partners: Digitalisaatioon ja palvelumuotoiluun panostava 40M€ Saari I Ky rahasto pk-yrityksille. Saari Partners julkistaa uuden 40 MEUR rahaston perinteisten pk-palveluyritysten kasvattamiseen markkinoinnin ja digitalisaation avulla. Aboa Advest Oy on sijoittanut 350k€ Saari Partnersin uuteen Saari I Ky rahastoon. Timo Ketonen on toiminut tiimin Senior Advisorina lokakuusta 2015 alkaen.

 

Saari Partners lehdistötiedote 5.3.2018

Saari Partners Oy on ensimmäisellä varainhankintakierroksella kerännyt 40 milj. euron sijoitussitoumukset uuteen Saari I Ky – rahastoon.

Rahasto tekee enemmistösijoituksia perinteisillä toimialoilla toimiviin pk-sektorin palveluyrityksiin ja erityisesti brändiin/markkinointiin ja digitalisaatioon liittyvällä kehittämistyöllä kasvattaa niistä omien toimialojensa edelläkävijöitä. Kiinnostavassa kohdeyrityksessä on sitoutuneita yrittäjiä, joilla on halu nostaa yritys seuraavalle tasolle. Se on kassavirtapositiivinen, toimialallaan etabloitunut, ja sen liikevaihto on noin 4-7 miljoona. Sijoitusperiodin aikana rahasto sijoittaa 4-6 alustayritykseen, joita kasvatetaan sekä orgaanisesti että konsolidoimalla.

“Suomessa on runsaasti loistavaa työtä tekeviä pk-yrityksiä, joilla on hyvät kasvun edellytykset, mutta ei kuitenkaan kaikkia tarvittavia voimavaroja tämän kasvun toteuttamiseksi”, kertoo Saaren toimitusjohtaja Ben Wrede, “ja juuri näille yrityksille me haluamme olla osaava ja hyvä kumppani seuraavan onnistuneen kasvuvaiheen tekemiseksi”, hän jatkaa.

Saari I Ky -rahaston perustajajäsenet ovat Mikael Lönnroth, Pirjo Kiiski, Mia Sirkiä ja Ben Wrede.

Mikael Lönnroth on toiminut muiden muassa muassa Turvatiimin ja Oral Hammaslääkärien tietohallintojohtajana. Pirjo Kiiski tulee rahastoon Lumenen talousjohtajan paikalta. Mia Sirkiän tausta on brändinrakentamisessa ja hän on ollut mainostoimisto Hasan & Partnersin osakas. Ben Wrede on toiminut mm. Atine Groupin toimitusjohtajana.

Rahaston suurimmat sijoittajat ovat Suomen Teollisuussijoitus Oy, Kasvurahastojen Rahasto III Ky, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, AI-Partners Oy, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry.

”Olemme iloisia saadessamme kotimaiseen pääomasijoitusmarkkinaan uuden toimijan monipuolisella kokoonpanolla ja taustalla. Uuden rahaston sijoitusfokuksessa riittää potentiaalisia kohdeyrityksiä, joiden liiketoiminnassa digitalisaatiota voidaan merkittävästi hyödyntää”, sanoo sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Tesistä.

Saari I Ky:n toiminta alkoi 31.1.2018 ja sen toinen ja samalla viimeinen varainhankintakierros sulkeutuu viimeistään 31.1.2019.

Lisätietoja:

Ben Wrede, toimitusjohtaja, Saari Partners Oy 040 510 5940,

ben.wrede@saaripartners.fi

Riitta Jääskeläinen, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy (Tesi) 050 309 2733, riitta.jaaskelainen@tesi.fi

 

Saari

luo menestystä yhteisönsä vahvuuksilla. Osaamisella, kokemuksella ja omistautumisella. Sijoituskohteemme ovat kumppaneita joiden uskomme eniten hyötyvän avustamme. Toimimme luotsina yritysten kasvun kriittisellä taipaleella täydentämällä kumppaneidemme vahvuuksia ja tarjoamalla voimavarat menestykseen. Saari luo edellytykset yrityksen vahvistamiseen ja luotsaamiseen seuraavalle menestyksen tasolle.

Lisätietoja:

www.saaripartners.fi

Tesi

(Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat yli miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea yhteiskuntana seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita

www.tesi.fi ja @TesiFII