TIIMI

Catarina Ketonen

Partner

Tel: +358 50 5464314
E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Työskentelen arkkitehtuurin parissa Lundén Architecture Companyssa. Valmistuin arkkitehtuurin kandidaatiksi The Royal Danish Academy of Fine Arts:ista Tanskassa ja Masters tutkinnon suoritin Aalto yliopistossa. Opintojeni aikana olen erityisesti ollut kiinnostunut arkkitehtuurin sosiaalisesta ulottuvuudesta, ympäristöterveydestä sekä kestävästä kehityksestä.

Asuttuani useamman vuoden ulkomailla Isossa-Britanniassa, Argentiinassa ja Tanskassa, viihdyn kansainvälisissä ja monitieteellisissä työympäristöissä, joissa erilaiset perspektiivit ja ratkaisut ovat keskustelun kohteena. Pääasiallinen työkokemukseni koostuu seuraavista yhtiöistä; digitaalinen markkinointitoimisto Nitro Group, startup Plantui ja arkkitehtitoimisto Harris&Kjisik.

Vapaa-ajallani harrastan tanssia ja yogaa.


Mikael Ketonen

Partner, Hallituksen puheenjohtaja

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Olen suorittanut kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin Hankenilla pääaineeni rahoitus. Kevään 2019 olin opiskelijavaihdossa Hong Kongissa ja elokuusta 2019 alkaen työskentelin finanssiosaston harjoittelijana Niken Euroopan pääkonttorissa Hilversumissa Hollannissa. Nyt suoritan Masters tutkintoa Amsterdamin yliopistossa pääaineena Digital Business.

Intohimoihini kuuluu muun muuassa yrittäjyys, sijoittaminen, urheilu ja markkinointi. Lisäksi olen ollut jäsen Hanken Entrepreneurship Societyn partners-tiimissä. Päätehtävämme Hanken ES:ssä on motivoida nuoria opiskelijoita olemaan innovatiivisia ja kehittämään omia ideoitaan. Tapahtumissamme opiskelijat saavat mahdollisuuden tavata ja tehdä yhteistyötä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Vapaa-ajallani urheilen paljon, pidän etenkin jalkapallosta. Nautin myös matkustamisesta, musiikista ja elokuvien katselusta.


Jenny Wihanto

Partner, Hallituksen varapj.

Tel: +358 50 3230210
E-mail: jenny.wihanto@aboa-advest.fi

Olen myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen. Ydinosaamistani on B2B-myynnin hallinta ja kehittäminen. Haluan auttaa start up- yrityksiä myyntistrategioiden luonnissa ja pitkäkestoisten asiakassuhteiden solmimisessa.

Olen suorittanut tradenomin tutkinnon Turun Ammattikorkeakoulussa vuonna 2008 ja kauppatieteiden maisterin tutkinnon Åbo Akademissa vuonna 2013.

Toimin TS-Yhtymään kuuluvassa Hansaprint Oy:ssä myyntipäällikkönä vastuualueenani kirja- ja manuaalituotteiden myynti. Asiakkainani ovat sekä kotimaiset että ulkomaiset kustantajat ja teollisuusyritykset sekä valtionhallinnon toimijat. Aboa Advest Oy:n osakkaana aloitin vuonna 2016.

Parasta työssäni Aboa Advestissa on päästä tekemään yhteistyötä intohimoisten start up- tiimien kanssa!


Ville Eromäki

Partner

Tel: +358 50 4115970
E-mail: ville.eromaki@aboa-advest.fi

Olen kauppatieteiden maisteri Åbo Akademin Hankenilta. Sijoittaminen ja talous ovat suuria intohimon kohteitani. Seuraan pörssikursseja ja uutisia päivittäin, sekä sijoittelen säännöllisesti erilaisiin arvopapereihin.

Vuosina 2011-2018 työskentelin Nordeassa, etenkin varallisuudenhoidon (Private Banking) puolella, jossa toimin niin assistentin kuin neuvonantajan rooleissa työskennellen sijoitusjohtajien kanssa ja hoitaen vauraiden yksityis- ja yritysasiakkaiden sijoitusvaralllisuutta. Nordea- työkokemukseni kautta minulle on kehittynyt syvällistä tietotaitoa sekä asiakkuusjohtamisesta että sijoitus- ja verotuspuolen asioista.

Tällä hetkellä työskentelen Investor Relations Directorina Invesdorilla, joka on erikoistunut digitaaliseen varainkeruuseen listaamattomille ja listatuille kasvuyhtiöille.  Päävastuinani on osakeantien managerointi ja toteutus yhdessä kohdeyrityksen kanssa, sekä sijoittajasuhteista vastaaminen. Osakeantien lisäksi Invesdorin palveluihin kuuluu velkakirjapohjaiset emissiot (bonds) sekä listautumisannit (IPO).

Aboa Advestissä roolini on muiden partnereiden kanssa analysoida kohdeyrityksiä, tuoda uusia yrityksiä analysoitavaksi ja auttaa tiimiä omien vahvuuksieni kautta, etenkin talouspuoleen ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Olen kunnianhimoinen, positiivinen ja sosiaalisesti lahjakas ekonomi, joka pitää haasteista ja uuden oppimisesta. Vapaa-aikanani nautin hyvästä ruoasta ja tunnelmasta perheen ja ystävien seurassa. Matkustamisen lisäksi pidän kaiken tyyppisestä urheilusta ja kulttuurista. Olen myös intohimoinen viinien keräilijä, etenkin samppanjoiden.


Timo Ketonen

Toimitusjohtaja, perustajaosakas

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Olen yrittäjä ja enkelisijoittaja. Minulla on laaja työkokemus rahoitusalalla, mediassa, markkinoinnissa ja palvelumuotoilussa. Perustin Aboa Advestin tammikuussa 2015. Toimin myös usean yrityksen ja säätiön hallituksessa.

Intohimonani on auttaa start-upeja ja muita kasvuyrityksiä menestymään. Olen sijoittanut useaan suomalaiseen startup-yritykseen. Kasvuyrityksissä keskeisinä menestystekijöinä on näkemykseni mukaan poikkitieteellinen ydintiimi jolla on toimiva henkilökemia; oivan liikeidean kehittäminen toimivaksi tuotteeksi ja palveluksi; liiketoimintamalli ja fokusoitu Go2Market-strategia. Palveluihini kuuluvat neuvonanto ja henkilökohtainen valmennus, sekä rahoitusratkaisut kasvuun yhdessä kumppaniemme kanssa.

Olen suorittanut KTM tutkinnon Åbo Akademin Hankenilla 1988, sekä jatko-opintoja 2011-2013. Olen vuodesta 2019 tohtoriopiskelija Åbo Akademissa tekemässä väitöskirjatutkimusta yrittäjyydestä ja erityisesti yrittäjätiimin, hallituksen ja sijoittajien vuorovaikutuksesta startup-yrityksessä. Minua kiinnostaa kansainvälisten verkostojen rakentaminen startup-yritysten kasvun vauhdittamisessa.

Pidän ruoanlaitosta ja erityisesti aasialaisesta ruoasta tuoreiden yrttien kera. Nautin mökkelyistä saaristossa ja purjehduksesta perheen ja ystävien kanssa. Kuuntelen myös paljon musiikkia ja harrastan liikuntaa monessa muodossa. Minua kiinnostaa erilaiset kulttuurit ja kielet, panostan matkailuun kiehtoviin luontokohteisiin ja suurkaupunkeihin. Mielenpainuvimmat muistot ovat Iguassun putousmaisema Argentiinan ja Brasilian rajamailla, vaellus Lofooteilla Norjassa ja purjehdusseikkailu Huippuvuorilla (80N). Suurkaupungeista suosikkini on Lontoo, jossa asuin vuosina 1990-1993.