Plantui – On aika kasvaa

23.05.2017

Tiedote medialle 23.5.2017

 

Joukkorahoituskampanja auki tänään

Plantui-älypuutarha hakee kansainvälistä läpimurtoa

 

Hyvässä kasvuvauhdissa oleva suomalainen food tech -yhtiö Plantui hakee joukkorahoituskampanjalla tukea kansainvälistymiseen valituilla kasvumarkkinoilla Euroopassa ja Aasiassa. Tavoitteena on 500 000 euron rahoituskierros.

Joukkorahoituskierroksen julkinen vaihe avautui tänään yhteistyössä Invesdorin kanssa. Saimme kierrokselle lentävän lähdön nykyisiltä pääosakkailta ja ankkurisijoittajilta, jotka ovat merkinneet jo yli 200 000 euroa eli 41 % tavoitellusta summasta, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Karri Andersson.

 

Kansainvälistyvä kasvuyhtiö

Plantuin liiketoiminta on vahvassa kasvussa. Kumulatiivinen myynti rikkoi miljoonan euron rajan huhtikuussa ja jälleenmyyntiverkosto on laajentunut jo 22 maahan Euroopassa ja Aasiassa. Yhtiön verkkokauppa aloitti alkuvuodesta toimitukset Pohjois-Amerikkaan.

Maaliskuussa Tekes hyväksyi Plantuin toiselle kierrokselle nopeasti kasvaville startup-yrityksille tarkoitettuun Nuoret innovatiiviset yritykset -kiihdytysohjelmaan.

– Odotamme liiketoiminnan kasvua erityisesti Aasiassa uusien jälleenmyynti- ja jakelusopimusten myötä. Singaporessa aloitti hiljattain uusi Plantui-tiimi, jolla on laajat verkostot ja näkemys paikallisista kuluttajamarkkinoista. Kesäkuussa aloitamme koemarkkinoinnin uuden jakelukumppanin kanssa Japanissa.

 

Voimaa markkinoille menoon

Yhtiön avainmarkkinoita ovat Euroopassa Saksa, Sveitsi ja Iso-Britannia sekä Aasiassa Singapore ja Japani. Toiminnassa keskitytään nyt voimakkaasti myyntiin ja markkinointiin.

– Keräämme joukkorahoituksella varoja myyntimme ja markkinointimme vahvistamiseen valituilla kasvumarkkinoilla sekä uuden tuotteemme, edullisemman hintatason Plantui 3e:n, lanseeraukseen lokakuussa, sanoo Andersson.

Joukkorahoituskampanja on käynnissä 30.6. asti.

Plantui-älypuutarha on sisätilojen vesiviljelymenetelmä, jossa ohjelmisto ohjaa kastelua ja valaisua kasvuvaiheiden mukaan idätyksestä sadonkorjuuseen. Plantui-ravinteiden kanssa älypuutarha tarjoaa kasveille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Sekä kasvatusmenetelmällä että Plantui 6-laitteella on maailmanlaajuinen patentti. Älypuutarha on saanut myönteisen vastaanoton myös designer-yhteisöltä. Kasvatusalusta sai Red Dot -designpalkinnon vuonna 2015.

 

Lisätietoja

Karri Andersson, toimitusjohtaja, Plantui Oy

Puh. +358 50 371 8882, karri.andersson@plantui.com

Timo Ketonen, hallituksen puheenjohtaja, Plantui Oy

Puh. +358 400 831 205, timo.ketonen@plantui.com

 

Plantui on suomalainen, vesiviljelymenetelmään keskittynyt älypuutarhoja kehittävä ja valmistava yhtiö. Tuotteidemme avulla jokainen voi kasvattaa tuoreita, maukkaita, puhtaita ja terveellisiä salaatteja ja yrttejä vaivatta, missä ja milloin tahansa – viherpeukaloa ei tarvita. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja osittain valmistetaan Suomessa. www.plantui.com