Monttu Ventures – ett placeringsbolag för högskolebaserade startups i Åbo

15.01.2018

Infotillfälle för Monttu Ventures hålls kl 18 idag med nedanstående program. Tillställningen arrangeras på finska.

Monttu Ventures Oy on uusi korkeakoulutaustainen kehitys- ja sijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on luoda Turun korkeakouluista ponnistavista startupeista menestystarinoita. Monttu Ventures tarjoaa startupeille mentorointia, kontakteja ja osaamista sekä tekee sijoituksia kohdeyrityksiinsä. Liiketoiminnan käynnistämiseksi yhtiö hakee vauhtia osakeannilla, jossa yritykset ja yksityishenkilöt voivat antaa oman panoksensa turkulaiselle kasvuyrittäjyydelle.

Maanantaina 15.1. klo 18 alkaen yhdessä Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Turku Scienceparkin kanssa Monttu Ventures järjestää esittely- ja keskustelutilaisuuden, jossa keskustellaan niin yliopistojen roolista kasvuyrittäjien vauhdittajina kuin Turun dynaamisesta kasvuyritysympäristöstä ja sen tämän hetkisestä tilanteesta.

Aika: maanantai 15.1.2018 klo 18:00-20:00

Paikka: Vierailukeskus Joki, 3. krs, Lemminkäisenkatu 12 B, 20520 Turku

Ohjelma:

Klo 18:00 Pientä purtavaa ja virvokkeita
Klo 18.15 Tilaisuuden avaus, yritysasiamies Mikko Pohjola, Turun yliopisto
Klo 18.20 Yliopistojen rooli yrittäjyysekosysteemissä, rehtorit Kalervo Väänänen ja Mikko Hupa
Klo 18.50 Turun seudun startup-ympäristö, johtaja Tom Palenius, Turku Science Park Oy
Klo 19:10 Monttu Ventures – lisää menestystarinoita Turusta, Juha Saarinen, Avanto Ventures Oy
Klo 19:30 Keskustelua ja verkostoitumista

Monttu Ventures Oy hakee osakeannilla yhtiön uusiksi osakkaiksi startup-sijoittamisesta sekä Turun alueen kehittämisestä kiinnostuneita henkilöitä, yrityksiä ja instituutiota. Tavoitteena on koota 1.000.000 €:n pääoma sekä laaja osaaja- ja osakasjoukko, jonka kokemusta, osaamista ja kontakteja Monttu Venturesin kohdeyritykset voisivat hyödyntää. Aboa Advestin perustaja ja enkelisijoittaja Timo Ketonen on Monttu Venturesin sijoituskomitean jäsen.

Monttu Ventures sijoittaa kerätyn pääoman täysimääräisesti aikaisen vaiheen startup-yhtiöihin, joissa vähintään yksi perustajista on Turun korkeakoulujen opiskelija, alumni tai henkilökunnan jäsen. Sijoittamisen lisäksi osakkaista muodostuvan verkoston avulla yhtiö tukee ja välittää osaamista näihin startup-yhtiöihin ja siten myös kokonaisvaltaisesti edistää Turun seudun startup-ekosysteemin toimintaa. Osakeantiin on mahdollista osallistua Privanetin Around-alustalla osoitteessa https://around.fi/#Monttu-0. Minimisijoitus on 2000€.

Monttu Ventures mediassa:

Finnish Business Angels Network (FiBAN)