Hyönteisruokaa kehittävälle Entikselle 200k€ rahoitus

08.08.2018

 Mediatiedote 8.8.2018 

 Hyönteisruokaa kehittävälle Entikselle 200 000 euron rahoitus 

Hyönteisruokaa kehittävä, kaupallistava ja brändäävä Entis on kerännyt 200 000 euron rahoituksen. Sijoitus käytetään elokuun lopussa julkistettavan uuden tuoteperheen kaupallistamiseen ja kansainvälistämiseen. 

´´Elokuun lopussa julkistettava uusi tuoteperheemme omaa laajan kansallisen ja kansainvälisen potentiaalin. Olemme innoissamme siitä, että saimme mukaan kokeneita ja merkittäviä yksityisiä sijoittajia. Rahoituksen turvin pystymme aloittamaan uuden tuotteemme kansainvälistämisen, minkä lisäksi tulemme vahvistamaan Sirkkasmoothie- sekä Sirkkasuklaa -tuoteperheidemme asemaa markkinoilla´´, toteaa Entiksen Samuli Taskila. 

 

 

Kyseessä yhtiön ensimmäinen rahoituskierros 

200 000 euron rahoituskierros on hyönteisruokaa kehittävän Entiksen ensimmäinen. Mukana sijoittajina ovat turkulaiset sijoitusyhtiöt Aboa Advest Oy, Aura Pääomasijoitus Oy, Monttu Ventures Oy sekä Sofokus Push Oy. Lisäksi sijoittajiin lukeutuvat Peter Seligsonin hallinnoima sijoitusyhtiö Hercculia Oy, Laiterä Consulting Oy sekä sijoitusyhtiö SilentQuote Oy. 

”Entiksessä yhdistyy vahva kasvupotentiaali – tiimi on osaava ja sitoutunut sekä tuotteen vaikuttavuus on suuri. Ruokatrendit muuttuvat ja hyönteisruoka on tulevaisuutta, sillä hyönteisten kasvatus tuottaa huomattavasti vähemmän kasvihuonepäästöjä normaaliin lihantuotantoon verrattuna. Entis sopiikin portfolioomme enemmän kuin hyvin”, tiivistää lead-investorina toimineen Aboa Advestin toimitusjohtaja Timo Ketonen. 

Lisätiedot: 

Samuli Taskila, Entis (Entomophagy Solutions Oy), puh. 044 366 8907, entis@entis.fi 

Timo Ketonen, toimitusjohtaja, Aboa Advest Oy, puh. 0400 831 205, timo.ketonen@aboa-advest.fi 

Entis on viiden turkulaisen näkemys tulevaisuuden ruoasta. Kehitämme maukasta, jännittävää ja ennen kaikkea laadukasta hyönteisruokaa jokaiseen makuun. Näemmekin hyönteiset erinomaisena ravinnonlähteenä. Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto