Teknologiajätti Bosch alkaa valmistaa kuluttajatuotteita suomalaisen startupin teknologialla: ”Sisäviljely kodeissa kasvattaa suosiotaan vauhdilla maailmalla”

28.08.2020

Plantui Oy tiedote

 

Kansainvälinen teknologiayhtiö Bosch ja suomalainen teknologia-startup Plantui ovat solmineet maailmanlaajuisen sopimuksen elokuussa 2020. Sopimuksen myötä Bosch ryhtyy käyttämään Plantuin patentoitua teknologiaa omien sisäviljelytuotteidensa kehitykseen.

Ensimmäiset Plantuin teknologiaan pohjautuvat Bosch-kuluttajatuotteet tulevat markkinoille loppuvuodesta 2020.

”Oman ruoan kasvattaminen, käsillä tekeminen ja kasvun ihmeen tuominen kaupunkiympäristöön ovat tällä hetkellä isoja trendejä maailmalla. Olemme erittäin innostuneita, että kansainvälinen alan huippu päätyi suomalaiseen teknologiaan vertailtuaan maailman johtavia kasvatusteknologioita”, sanoo Plantuin toimitusjohtaja Piia Maaranen.

Plantuin teknologia on uniikki, ja se jäljittelee pohjoisen kesäauringon valoa. Plantuin valoteknologiassa kasvin fotosynteesiä eli yhteyttämistä optimoidaan LED-valoista saatavalla fotonivirralla sekä erityisillä valoalgoritmeillä.

“Näin kasvatusalusta tuottaa tutkitusti neljä kertaa enemmän vihermassaa ja vitamiineja kuin perinteiset kasvatusvalot”, Maaranen kuvailee suomalaista teknologiaa.

Plantuin omat sisäviljelylaitteet ovat olleet markkinoilla vuodesta 2015 lähtien. Elokuussa 2020 teknologia sai patentit myös Kiinassa ja USA:ssa, mikä mahdollisti sopimuksen kansainvälisillä markkinoilla toimivan Boschin kanssa.

”Tämä merkittävä teknologiasopimus Boschin kanssa avaa Plantuille mahdollisuuden kasvaa lisää teknologiayrityksenä. Samalla pystymme olemaan entistä vahvemmin mukana ratkaisemassa tulevaisuuden ruokahaastetta: sitä, kuinka ruokaa voidaan kasvattaa omavaraisesti ja kestävästi myös kaupunki-ja kotioloissa”, iloitsee startupin toimitusjohtaja Maaranen.

 

Lisätietoja 

Piia Maaranen, CEO Plantui 

piia@plantui.com 

+358 40 5151 321 

 

Kari Vuorinen, CTO Plantui 

kari.vuorinen@plantui.com 

+358 50 1500 

 

Suomalainen Plantui valmistaa innovatiivisia sisäviljelylaitteita, joissa esimerkiksi salaattien ja yrttien kasvattaminen onnistuu läpi vuoden kotioloissa. Plantuin teknologian avulla voidaan kasvattaa kasveja tehokkaasti myös ammattiviljelijöiden vertikaalifarmeissa. https://plantui.com/ 

Globaalit patentit: Ratifioitu myös Kiinassa, USA:ssa ja Kanadassa. 

Device for Hydroponic Cultivation WO/2015/144815 

Hydroponic Indoor Gardening Method WO/2015/144812