Team

Catarina Ketonen

Partner

Tel: +358 50 5464314
E-mail: catarina.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är en magisterstuderande i arkitektur på Aalto Universitetet i Helsingfors. Jag har en bachelor i arkitektur från The Royal Danish Academy of Fine Arts i Danmark. Under mina studier har jag speciellt varit intresserad av att arbeta med arkitekturens sociala dimension, vårt historiska kulturarv och av hållbarhet.

Efter att ha bott flera år i utlandet, i Storbritannien, Argentina och Danmark, trivs jag med att arbeta i internationella, multidisciplinära miljöer, där flera olika perspektiv och lösningar diskuteras. När man arbetar, tror jag det är viktigt att förbli nyfiken och grundligt undersöka vad det kan leda till. Min huvudsakliga arbetserfarenhet består av att ha arbetat på den digitala marknadsföringsbyrån Nitro Group Oy, i startupen Plantui Oy och på arkitektbyrån Haroma & Partners Oy.

På min fritid tränar jag dans och yoga.


Mikael Ketonen

Partner, styrelseordförande

Tel: +358 50 3031498
E-mail: mikael.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är tredje årets studerande på Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Våren 2019 är jag i utbyte i Hong Kong. Jag har en passion för entreprenörskap och marknadsföring. Jag är också medlem i partners-teamet i Hanken Entrepreneurship Society. Vår huvuduppgift i Hanken ES på Hanken är att skapa möjligheter för unga entreprenörer att bli inspirerade  av entreprenörskap och att utveckla sina egna idéer. Våra evenemang ger studeranden chansen att träffa och samarbeta med andra studeranden. Dessutom jobbar vi också för att få olika investerare att engagera sig i vår verksamhet.

På min fritid håller jag på med sport i alla former, speciellt fotboll. Jag tycker också om att resa, lyssna på musik och se på filmer.


Jenny Eromäki

Partner, vice ordförande i styrelsen

Tel: +358 50 3230210
E-mail: jenny.eromaki@aboa-advest.fi

Jag jobbar för närvarande på Hansaprint Oy, där jag är jag försäljningschef med ansvar för digitala trycktjänster av böcker (HansaBook print-on-demand). Mina kunder inkluderar finska och utländska bokförlag samt industriella kunder. Jag har lyckats öka vår försäljning trots den pågående brytningen inom tryckindustrin.

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi. Jag anslöt mig till Aboa Advest som partner i november 2016. Jag bidrar med att gå genom våra investeringsobjekt och deras försäljningspotential ur ett B2B försäljningsperspektiv. Jag kan arbetsa på flera olika språk inklusive finska, svenska, engelska och tyska.

På min fritid gillar jag matlagning med min familj och mina vänner. Vi har en liten baby flicka som föddes i juni 2016.


Ville Eromäki

Partner

Tel: +358 50 4115970
E-mail: ville.eromaki@aboa-advest.fi

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi. Jag är väldigt intresserad av placeringsvärlden och ekonomi överhuvudtaget. Jag följer börskurser och nyheter dagligen samt investerar kontinuerligt i olika värdepapper. Vid sidan av studierna har jag arbetat sedan 2011 på Nordea Bank och nuförtiden jobbar jag som specialist inom Nordea Private Banking som är ansvarig för förmögenhetsförvaltningen av privata och institutionella kunder. Jag är en ambitiös, positiv och socialt begåvad ekonom som har utmärkta kunskaper om finansmarknader, olika investeringsinstrument och beskattning.

På fritiden tycker jag om att umgås med min familj och vänner samt njuta av god mat. Jag tycker om sport och kulturella evenemang. Jag är även en entusiastisk vinsamlare, i synnerhet champagne.


Timo Ketonen

vd, Founder

Tel: +358 400 831 205
E-mail: timo.ketonen@aboa-advest.fi

Jag är företagare och placerare med en bred arbetserfarenhet inom finansiering, media, marknadsföring och service design. Jag har grundat Aboa Advest i januari 2015. Jag är även en erfaren styrelsemedlem i flera företag och stiftelser.

Jag brinner för att hjälpa uppstartsföretag växa lönsamt. Nyckeln till framgång i tillväxtföretag är ett mångsidigt team med en fungerande personkemi; en bra affärsidé som utvecklas till fungerande produkter och tjänster; utveckling av rätt affärsmodell; den bästa kundupplevelsen samt en fokuserad Go2Market strategi. Mina tjänster inom Aboa Advest inkluderar rådgivning och coaching, samt att hitta lösningar för tillväxtfinansiering tillsammans med våra partners.

Jag är ekonomie magister från Handelshögskolan vid Åbo Akademi (1988). Jag har vidareutbildat mig genom fortsatta studier vid Åbo Akademi 2011-2013. Jag är fortfarande doktorand vid Åbo Akademi med sikte på forskning inom entreprenörskap.

Jag gillar design, asiatisk mat, färska örter, segling, friluftsliv och fotografering. Jag lyssnar även mycket på musik och motionerar gärna. Jag är nyfiken på främmande kulturer och gillar språk. De mest givande reseupplevelserna inkluderar Iguazu Falls i gränslandet mellan Argentina och Brasilien, vandring i Lofoten, samt seglingsäventyret till Svalbard (80N).  Jag fascineras av pulsen i storstäder såsom New York, Singapore, Tokyo and London, där jag bodde 1990-1993.