Plantuin voittajatiimi Varsinais-Suomen Kasvupolulla

29.04.2015

Varsinais-Suomen Kasvupolun voittajat kansainvälisen läpimurron kynnyksellä

Keskiviikkona 29.4. Turussa Kokouskeskus Maunossa huipentuneessa Varsinais-Suomen Kasvupolun finaalissa palkittiin voittajana Plantui Oy. Kunniamaininnan sai Abomics Oy. Tuomariston valinnat voittajista olivat yksimielisiä.

Varsinais-Suomen finalistiyritysten kasvusuunnitelmia on kevään aikana sparrattu kymmenien asiantuntijoiden voimin. Yrityksiä olivat kirittämässä kasvun asiantuntijat ja yritysjohtajat talkoohengellä. Sekä yrityksiä sparranneet myllärit että Kasvupolun tuomaristo olivat yksimielisiä voittajista.

”Painotimme voittajavalinnoissa kasvusuunnitelmien toteuttamiskelpoisuutta, yritysten tiimiä ja sen kykyä toteuttaa suunniteltu kasvu sekä suunnitelmien monistettavuutta. Yrityksiä sparranneiden mylläreiden antama palaute yrityksistä oli ensi arvoisen tärkeää ja tuki päätöksiämme”, sanoi tuomariston puheenjohtaja, Turku Science Parkin kasvu- ja kehittämispalveluiden johtaja Marko Puhtila.

Tuomaristossa mukana ollut Turun kauppakamarin asiamies Tomi Virtanen painottaa, että kaikki sparrauksessa olleet yritykset ovat saaneet omaan toimintaansa uutta näkökulmaa.

”Kahden mylläyspäivän palaute yrityksiltä on ollut todella positiivinen ja kaikki mukana olleet ovat saaneet uutta virtaa tekemiseen. Fiilis on ollut kuin Piilaakso olisi tuotu päiväksi Varsinais-Suomeen”, Virtanen kuvasi.

Varsinais-Suomen Kasvupolun voittaja Plantuin tavoitteena on luoda paras kasvien ja yrttien sisäkasvatuskokemus maailmassa. Nopeaan kansainväliseen kasvuun tähtäävä yritys on vahvistanut tiimiään uusilla kansainvälisillä osaajilla ja rekrytoinut neljä uutta osaajaa tiimiinsä. Hallituksen puheenjohtajan Timo Ketosen mukaan Kasvupolun parasta antia olivat uudet kontaktit sekä näkökulmat, sekä nuorten talenttien valmennus.

”Tällainen konsepti palveli meitä todella hyvin. Meitä sparraamassa oli monipuolinen asiantuntijajoukko, jolta saimme uusia näkökulmia sekä ihan konkreettisia vinkkejä mm. jälleenmyyntisopimuksien tekemiseen. Lupaan, että hyviä kasvu-uutisia on luvassa jatkossakin koskien kumppanuuksia ja Plantui Smart Gardenin uusia markkinoita”, sanoo Ketonen paljastamatta asiasta sen enempää.

Kunniamaininnan saanut Abomics Oy edistää lääketieteellisen tutkimustiedon soveltamista potilashoitoon keskittyen erityisesti perinnöllisyyteen sekä lääkkeiden tehoon ja turvallisuuteen liittyvän uuden tiedon hyödyntämiseen. Muun muassa perinnöllisyyslääketieteen, genetiikan ja molekyylilääketieteen asiantuntijoista koostuvan tiimin tavoitteena on pelastaa ihmishenkiä uuden geenitiedon avulla. Abomicsin Timo Kovala kiittelee mylläreitä liikeidean haastamisesta.

”Saimme mylläreiltä hyviä vinkkejä myyntiin, markkinointiin ja kansainvälistymiseen sekä kokonaisuudessaan vahvistusta omalle tekemiselle. Odotamme innolla seuraavaa sparraauskierrosta valtakunnan tasolla, voittaja-hengessä tietenkin”, sanoo Kovala positiivisena.

Varsinais-Suomen Kasvupolku ja Kasvu Open

Varsinais-Suomen Kasvupolun on osa valtakunnallista Kasvu Open –kilpailua. Kasvupolun sparrauksessa Plantuin ja Abomicsin lisäksi olivat Mistory Oy, Entti Oy, Pet-Vet Oy, Digiporkkana Oy, Juha Pekka Aikola, Pilvimappi, Ocean Spirit Oy Ab, Naantalin Kuntokeskus, Laserkeskus Oy, Great Outdoors Finland, WebAitio Oy, Carehouse Oy ja DeviLabs Oy.

Kasvupoluilta voittaja ja kunniamaininnan saanut yritys jatkaa suoraan valtakunnallisen Kasvu Open –kilpailun sparraukseen. Suoran paikan lunastaneiden lisäksi kaikkien Kasvu Openiin mukaan hakeneiden joukosta valitaan 30 yritystä valtakunnalliseen finaaliin. Mukaan voi hakea 30.6. saakka.

Varsinais-Suomen Kasvupolkua olivat valtakunnallisten yhteistyökumppaneiden Nordean, Finnveran ja Soneran lisäksi mahdollistamassa Turun kauppakamari, Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turun Seudun Kehittämiskeskus, Turku Science Park Oy ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy.

Lisätietoja:

Turun kauppakamari, Tomi Virtanen, asiamies, puh. 050 60 177, tomi.virtanen@kauppakamari.fi

Turku Science Park Oy, Marko Puhtila, johtaja; kasvu- ja kehittämispalvelut, puh. 040 550 9560, marko.puhtila@turkusciencepark.com

Timo Ketonen, Plantui Oy, hallituksen puheenjohtaja, p. 0400 831 205, timo.ketonen@plantui.com

Timo Kovala, Abomics Oy, p. 050 363 2200, timo.kovala@abomics.fi

Kasvun Roihu Oy, Sanna-Mari Hynninen, Kasvupolun fasilitoija, puh. 050 563 7780, sanna-mari.hynninen@kasvunroihu.fi