Plantui sai reddot – muotoilupalkinnon ja uutta pääomaa vauhdittamaan kansainvälistä kasvua

31.03.2015

 

Kansainvälisesti arvostettu designpalkinto reddot Product Design Award on myönnetty muotoilija Janne Loiskeen suunnittelemalle suomalaiselle Plantui Smart Gardenille. Palkinto tulee vauhdittamaan Plantuin kasvupolkua erityisesti Euroopan ja Japanin markkinoilla. Kasvupotentiaali on valtava, sillä vesiviljelyyn perustuvat pöytäpuutarhat tekevät maailmanlaajuisen läpimurtonsa tänä vuonna. Näin sanoo mm. Frog Design, globaalisti arvostettu innovaatio- ja designyritys.

Plantui reddot packaging

Plantui on saanut 0,9 milj. € uutta osakepääomaa ja 0,35 milj. € Tekes-lainaa kiihdyttämään kasvuyhtiön kehitystä

”Plantuin suunnattu osakeanti oli menestys ja haluan kiittää Plantui Oy:n uusia osakkaita, jotka ovat sijoittaneet Plantuin kasvuun”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Timo Ketonen. Plantuin osakeanti tuotti yhteensä 0,7 milj. € uutta pääomaa ja se toteutettiin yhteistyössä Innovestor Oy:n kanssa, joka on kasvuyhtiöiden rahoitukseen erikoistunut yritys. Jo alkuvuodesta yhtiö keräsi sijoittajilta 0,2 milj. € uutta pääomaa ja sai Tekesiltä 0,35 milj. € tuotekehityslainan.

Osakeannilla hankittujen varojen pääkäyttötarkoitus on yhtiön kansainvälistymisen rahoittaminen. Jo olemassa olevien Skandinavian ja Saksan markkinoiden vahvistamisen lisäksi yhtiö tähtää tänä vuonna mm. Englannin, Hollannin ja Japanin markkinoille. Tämän lisäksi varoja tullaan käyttämään tuoteportfolion ja kasvikapselivalikoiman laajentamiseen sekä asiakaskokemuksen parantamiseen kehittämällä MyPlantui – verkkopalvelua. Plantuin oma verkkokauppa avataan huhtikuussa 2015.