M2Talent valmistautuu seuraavaan kasvun vaiheeseen

09.03.2015

M2Talentin tarina alkoi 2012, tarpeesta löytää osaavia ja sopivia tekijöitä asiakkaillemme, sanoo perustajiin kuuluva Mikko Armila. ”Huomasimme, että käytettävissä olevat menetelmät olivat todella pitkiä prosesseja ja tehottomia. Jo haun alkuvaiheessa tarvitaan paljon enemmän, tarkempaa ja faktoihin perustuvaa tietoa. Sitä ei aina ollut tarjolla. Siksi kehitimme Match2Talent™-menetelmämme.”  Yhtiön perustajat, Mikko Armila, Jane Moilanen ja Janne Vainio, halusivat kuitenkin kehittää ideaa vielä pidemmälle. Näin syntyi ajatus aivan uudenlaisesta palvelusta, jossa hakija on keskiössä. Haluamme että työnhakijat ja avoinna olevat tehtävät kohtaavat helposti, hauskasti ja tehokkaasti. Palvelun keskiössä on käyttäjän saama kokemus. Get Found, Find and Be Valued!

MAZHR®

MAZHR® mobiilisovellus on syrjimätön, sosiaalisen median työnhakupalvelu. Suomalainen innovaatio MAZHR® yhdistää käyttäjät yrityksen verkostoon; faneiksi, kavereiksi ja potentiaalisiksi työntekijöiksi. Digitalisoituminen, sosiaalisten medioiden ja analytiikan kehittyminen sekä älypuhelinten yleistyminen uudistaa nykyisiä toimintamalleja myös rekrytoinnissa ja työnhaussa. MAZHR® on tämän muutoksen edelläkävijäpalvelu. Euroopan tilastokeskuksen mukaan Euroopan työttömyysaste on yli 10 % ja nuorissa, alle 25-vuotiaissa se on yli 25 %. Silti monet yritykset hakevat koulutettuja nuoria perinteisillä rekrytointitavoilla heitä tavoittamatta. MAZHR®-sovelluksen pääkohderyhmänä ovat juuri nämä koulutetut nuoret Euroopassa.

Millainen työnhakuprosessin pitäisi olla?

Tutkimusten mukaan perinteinen työnhakuprosessi on hidas ja siitä puuttuu objektiivisuus ja läpinäkyvyys. Prosessista kertova kommunikaatio on usein puutteellista. MAZHR® muuttaa tämän ja tuo sen uudelle aikakaudelle.

Tutkimme, millainen tulevaisuuden työnhakuprosessin tulisi olla sekä käyttäjien että yrityksien kannalta. Yleisesti työnhakuprosessit ovat tehottomia, koska nykyajan liikkuvaa elämäntapaa ja hakijoiden todellista potentiaalia ei huomioida niissä riittävästi. On myös vaikea saada työnhakijan ja työnantajan tarpeet kohtaamaan perinteisillä menetelmillä. Tähän tarpeeseen perustimme MAZHR® palvelun, hallituksen puheenjohtaja, perustajajäsen Mikko Armila kertoo.

MAZHR® palvelun avulla, työnhakijat voivat satojen ilmoituksien selaamisen sijaan tunnistaa sopivimmat avoimet tehtävät ja mahdollisuudet. Käyttäjä voi hyväksyä tai hylätä tarjolla olevia työpaikkoja kätevästi käden pyyhkäisyllä sekä kasvattaa omaa markkina-arvoaan ja itsetuntemustaan mm. laadukkailla ja monipuolisilla online-itsearvioinneilla. Palvelu pitää sekä työnhakijan että työnantajan tietoisena prosessin etenemisestä reaaliaikaisesti. Se kertoo käyttäjälle ura- ja työpaikkamahdollisuuksista ja yrityksille sopivimmista kandidaateista sekä yhdistää nämä toisiinsa, mikäli molemmat osapuolet niin haluavat. MAZHR® palvelun suunnitteluun ja käytettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota ottamalla käyttäjät vahvasti mukaan palvelun kehittämiseen.

Rakennamme globaalia ja helppokäyttöistä työkalua, joka auttaa omaa urasuunnittelua ja työnhakua. MAZHR® on henkilökohtainen Career Coach aina taskussasi, Mikko Armila kiteyttää.

MAZHR® on M2Talentin innovaatio ja yksityisten sijoittajien, Tekesin ja Finnveran rahoittama. Yhtiö valmistautuu seuraavaan kasvun vaiheeseen ja hakee parhaillaan rahoittajia MAZHR®-palvelun kansainvälistämiseen. Palvelun perustajat, Mikko Armila, Jane Moilanen ja Janne Vainio ovat erittäin kokeneita mobiili- ja digipalvelujen ammattilaisia, joilla on vankkaa näyttöä uusien liiketoimintojen kehittämisestä, kaupallistamisesta ja markkinoinnista.

Yhteistyö

M2Talentin ydintiimin kanssa Timo Ketonen on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen, aluksi palvelumuotoilun puitteissa palvelumuotoilutoimisto PALMUn lukuun. Timo on M2Talent Oy:n osakas toukokuusta 2014 alkaen ja kuuluu M2Talentin neuvonantajryhmään. Amattimaisen tiimin kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä ja sparrata liiketoimintamallia sekä MAZHR®-palvelun ansaintalogiikkaa.