Hallituksen rooli yrityksen strategian valinnassa

03.11.2016

 

Talous ja Johtajuus 20.10.2016

 

Tiivistelmä keynote puheenvuorosta – esitys löytyy SlideSharesta

Hallituksen rooli yrityksen strategian valinnassa on olennainen. Startupissa strategiaa voidaan muuttaa useasti ja kokeiluja / pivotointia tulee tehdä jatkuvasti (Lean Startup Method: Build – Measure – Learn). Startupissa hallituksen rooli on varmistaa että yrityksessä tehdään oikeita asioita, operatiivinen tiimi tekee asiat oikein. Hallituksen tärkein rooli on nopeuttaa operatiivisen tiimin oppimiskykyä. Startupin eri kehitysvaiheissa hallituksen kokoonpano voi ja sen pitää muuttua. Hallituksen jäsenen on laitettava itsensä likoon ja oltava läsnä.

Perheyrityksen hallituksen keskeinen tehtävä on mielestäni yrityksen päämäärän ja omistajastrategian määrittäminen. Strategiaa tulee täsmentää tarvittaessa ja erityisesti nykyisessä toimialan murroksessa pitää olla jatkuvasti hereillä strategian suhteen. Arvopohja loi perheyrityksemme menestyksen: ”Tärkeintä ei ole mistä lähdemme, vaan mitä olemme saaneet aikaan.” Irja Ketonen, ote kirjasta ’Juoksuflikasta vuorinevuokseksi’.

talous-ja-johtajuus_facebook


Palautteen perusteella olette valinneet Talous ja Johtajuus -koulutuksen päivän parhaaksi puhujaksi Timo Ketosen! Kaikki keynote-puhujamme olivat erittäin pidettyjä ja saivat yli 3 pisteen keskiarvon (arvostelu 1-4). Kouluttajista parhaimmat pisteet saivat Kirsi Adamsson (KPMG) ja Maarit Fellman (Intoo Koulutus Oy) sekä Tomi Välimäki (MPS-Yhtiöt Oy).

Ystävällisin terveisin,

Anne Ala-Nissilä

Talous ja Johtajuus 2016 -tapahtumapäällikkö

Aurajoen nuorkauppakamari