17.03.2017

Suomalaiset startup-sijoitukset uuteen ennätykseen 383M€ 2016

 

Katsaus vuoteen 2016:

Kasvuyritysten sijoitukset vahvassa myötätuulessa. Suomalaisiin startup-yrityksiin sijoitettiin yhteensä 383 million euroa vuoden 2016 aikana. Sijoituksia saaneiden varhaisen vaiheen yritysten määrä nousi yli 400:aan ja sijoitusten kasvu oli 42%. Myös enkelisijoitukset nousivat uusiin ennätyslukuihin.

Aboa Advest Oy ja Timo Ketonen raportoivat yhteensä 6 uutta startup-sijoitusta 2016.

Lisätietoja voi lukea FiBAN:in sivuilla.

Lisää >
22.02.2017

FiBAN MINISEMINAARI 4.4.2017 ja Business Campin pitchauskilpailu

Päivän mittainen leiri koostuu inspiroivista keynote-puheenvuoroista, rehellisistä tarinoista, käytännönläheisistä workshopeista ja luovassa ympäristössä verkostoitumisesta. Osallistujat saavat innostuksen lisäksi matkaansa repullisen vinkkejä, työkaluja ja strategista näkemystä, joita tarjoavat tunnetut puhujat, haastateltavat ja asiantuntijat.

Business Camp järjestetään 4.4. Logomossa Turussa jo neljättä kertaa. Leirillä ei ole rajoituksia titteleiden, toimialan tai sektoreiden suhteen. Kaikki ovat tervetulleita kasvattamaan yhteistä roihua! Liput ja ilmoittautuminen Business Campin sivuilla.

MINISEMINAARI: Miksi sijoittaa startupeihin? Sijoituskriteerit ja lean startup-malli

Oletko pohtinut startupeihin investoimista? Tai haetko kenties omalle ideallesi rahoitusta? FiBANin miniseminaarissa pureudutaan enkelisijoittamiseen niin sijoittajan kuin startupinkin näkökulmasta.

Enkelisijoittaja Timo Ketonen paljastaa sijoitusten takana piilevää logiikkaa. Millaisin kriteerein sijoituksia tehdään? Entä millainen startup on enkelisijoittajalle kiinnostava? Myös enkelisijoitusten avulla toimintaansa kasvattaneet startupit Faraday Oy ja Plantui Oy jakavat kokemuksiaan enkelisijoittamisesta. Miten investointi käytännössä saatiin? Mitä investointi on heille tuonut?

Timo Ketonen on yrittäjä, enkelisijoittaja ja hallitusammattilainen. Hänen intohimonaan on auttaa startupeja ja muita kasvuyrityksiä menestymään. Urallaan hän on sijoittanut useaan suomalaiseen startup-yritykseen. Häntä kiinnostavat erityisesti design, green tech, ekologiset tuotteet ja palvelut sekä kestävä kehitys ja vastuullinen yritystoiminta.

Faraday on nuorekas 2015 perustettu yritys, joka tuottaa helposti ja nopeasti autoon asennettavaa teknologiaa, jolla autojen jakaminen on turvallista ja nopeaa. Visiona on tehdä autojen jakaminen mahdollisimman vaivattomaksi ja aivan uudenlaisen lähestymistavan kautta. Nielsenin selvityksen mukaan, yli 21 % auton omistajista globaalisti ikähaarukassa 20­ – 40 vuotta, olisivat halukkaita jakamaan tai vuokraamaan ajoneuvonsa tuntemattomalle. Pääsyy siihen, ettei suurin osa ole autoaan kuitenkaan vielä jakanut on se, etteivät he ole löytäneet vaivatonta systeemiä, joka jakamisen mahdollistaisi. Autonappi: Faradayn kehittämällä laitteistolla ja mobiiliteknologialla auton omistaja voi jakaa käyttöoikeuksia ja virtuaaliavaimia haluamilleen käyttäjille helposti matkapuhelimestaan napin painalluksella, hyödyntämällä samalla auton turvalaitteistoja kuten ajonestoa. Faradayn siemenrahoituskierroksella haettiin vauhtia teknologian kehittämiseen ja pilotointiin. Faradayn esityksen pitää CEO Miikka Viitala.

Plantui on perustettu 2012 ja yrityksen visiona on olla alan johtava kasvien ja yrttien sisäkasvatusteknologian ja sitä hyödyntävien laitteiden ja kasvikapseleiden tuottaja maailmassa. Toiminta perustuu tulevaisuuden näkymälle, jossa kasvit kasvatetaan lähellä paikkaa, jossa ne myös kulutetaan. Plantui kannustaa siirtämään tuotantoa isoista tuotantoyksiköistä koteihin ja ravintoloihin. Plantuin kehittämä konsepti sisältää älypuutarhat eri käyttötarpeisiin, laajan kasvikapselivalikoiman sekä kasvien tietopalvelun. Plantui on laajentunut uusille markkinoille Euroopassa ja Aasiassa ja myyntiä on jo 18 maassa. Plantui on kerännyt viimeisen vuoden aikana yli miljoonan euron pääomasijoituksen. Rahoituksella Plantui hakee nyt vahvaa kasvua Kaakkois-Aasian markkinoilta. Plantuin esityksen pitää CEO Karri Andersson.

Osallistu Business Campin pitchauskilpailuun!

Osallistu Business Campin pitch-kilpailuun! Haluatko päästä pitchaamaan yrityksesi Business Campin monipuoliselle yleisölle ja kovatasoiselle raadille? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus!

BC-pitch on osa Business Camp 2017 -tapahtumaa. Tapahtumaan valitaan kahdeksan finalistia, jotka pääsevät esittelemään ideansa tapahtuman monisatapäiselle yleisölle. Jokainen finaaliesitys saa raadilta rakentavaa palautetta pitchauksen yhteydessä. Tuomaristoa johtaa enkelisijoittaja Timo Ketonen.

Kilpailun pääpalkintona on 1 500 € yrityksen kehittämiseen. Palkinnon lahjoittaa Turun Kauppakamari. Kaikki finalistit saavat esiintymismahdollisuuden lisäksi pääsylipun koko päivän tapahtumaan.

Tule esittelemään osaamistasi ja etsimään tulevaisuuden kumppaneita ja rahoittajia!

Näin osallistut

Osallistu pitch-kilpailuun lähettämällä korkeintaan kolmen minuutin vapaamuotoinen videoesittely osoitteeseen info@businesscampturku.fi 5.3.2017 mennessä. Videon teknistä toteutusta ei arvioida.

Raati valitsee hakemuksista kahdeksan finalistia. Finalisteihin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Lisätietoja antaa:

Heli Annala, projektiassistentti
heli.annala@turkusciencepark.com
050 347 4765

Lisää >
15.12.2016

Plantuin myynti kasvaa Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa – uudet pääomasijoitukset tukevat kasvua


Plantui Tiedote julkaisuvapaa to 15.12 klo 6.00

Älypuutarhoja valmistava Plantui on laajentunut uusille markkinoille Euroopassa ja Aasiassa ja myyntiä on jo 18 maassa. Euroopan myyntiä vauhdittaa luksustavaratalo Harrodsin kanssa tehty jälleenmyyntisopimus. Plantui on kerännyt vuoden aikana yli miljoonan euron pääomasijoituksen. Rahoituksella Plantui hakee nyt vahvaa kasvua Kaakkois-Aasian markkinoilta.

Suomalainen älypuutarhoja valmistava startup-yritys Plantui Oy on päättänyt onnistuneesti uusimman sijoituskierroksensa. Plantui on kerännyt vuoden aikana kaikkiaan yli miljoonan euron pääomasijoituksen, josta kolmasosa on aasialaisilta yksityissijoittajilta.

Tavoitteena on vahva kasvu Kaakkois-Aasiassa, jonne on joulukuussa perustettu Plantui Asia LLP. Singaporeen avataan oma myynnin keskus vuoden 2017 alussa, jolla vastataan paikalliseen kysyntään entistä tehokkaammin. Myös marraskuussa avattu verkkokauppa palvelee jo aktiivisesti Singaporen markkinoita.

  • Aasiassa äly- ja sisäpuutarhojen markkinat ovat aivan eri tasolla kuin Suomessa, sillä tilan puutteen vuoksi monien ei ole mahdollista kasvattaa omia kasveja ulkona. Laite säästää merkittävästi myös vettä perinteiseen kasvattamiseen verrattuna, ja Plantuilla kasvatettujen kasvien vitamiinipitoisuudet ovat jopa viisinkertaiset perinteiseen kasvattamiseen verrattuna. Sisäkasvattamisen trendi on nyt vahvasti nouseva, ja Plantui on ensimmäisten joukossa markkinoilla, sanoo Plantuin toimitusjohtaja Karri Andersson.

Aasiassa kasvustrategiana on paikallisen markkinoinnin ja myynnin entistä vahvempi aktivointi ja sitä kautta tunnettuuden kasvattaminen. Plantui ASIA LLP:n osakas, singaporelainen sijoittaja ja kasvattamisen parissa pitkään työskennellyt John Cheah näkee valtavan potentiaalin Aasian markkinoilla.

  • Plantuissa yhdistyy kaksi kansainvälisestikin kiinnostusta herättävää asiaa: food tech ja suomalainen design. Erityisesti Aasian maissa näkyy arvostus suomalaista muotoilua kohtaan. Ruokateknologian kehittyessä kasvikset tullaan yhä useammin tulevaisuudessa kasvattamaan siellä, missä ne syödään. Plantui tekee siitä ekologista ja kemikaalivapaata, sanoo Cheah.

Plantui kasvaa aktiivisesti myös Euroopassa. Lontoolainen luksustavaratalo Harrods solmi syksyllä jälleenmyyntisopimuksen Plantuin kanssa ja älypuutarhoja on myyty Harrodsissa marraskuusta lähtien. Erityisesti aasialaisten suosiossa oleva Harrods on toiminut merkittävänä tunnettuuden kasvattajana Plantuille vilkkaan joulusesongin alla, ja Harrodsin myötä myös muilla markkinoilla on herännyt kiinnostus Plantuihin.

Vuonna 2012 perustettu Plantui myy tällä hetkellä älypuutarhoja 18 maassa. Myynti on kasvanut vahvasti vuoden 2016 aikana ja liikevaihdon odotetaan kaksinkertaistuvan vuoden 2017 aikana.

Lisätietoja: 

Karri Andersson,
Toimitusjohtaja, Plantui Oy
Puh. 050 3718 882, karri.andersson@plantui.com

Plantui is a Design & Food Tech company with focus on the growth process in hydroponic indoor gardening. We believe that everyone deserves a garden.

(lisää…)

Lisää >