05.03.2018

Saari Partners: Digitalisaatioon ja palvelumuotoiluun panostava 40M€ Saari I Ky rahasto pk-yrityksille

Saari Partners: Digitalisaatioon ja palvelumuotoiluun panostava 40M€ Saari I Ky rahasto pk-yrityksille. Saari Partners julkistaa uuden 40 MEUR rahaston perinteisten pk-palveluyritysten kasvattamiseen markkinoinnin ja digitalisaation avulla. Aboa Advest Oy on sijoittanut 350k€ Saari Partnersin uuteen Saari I Ky rahastoon. Timo Ketonen on toiminut tiimin Senior Advisorina lokakuusta 2015 alkaen.

 

Saari Partners lehdistötiedote 5.3.2018

Saari Partners Oy on ensimmäisellä varainhankintakierroksella kerännyt 40 milj. euron sijoitussitoumukset uuteen Saari I Ky – rahastoon.

Rahasto tekee enemmistösijoituksia perinteisillä toimialoilla toimiviin pk-sektorin palveluyrityksiin ja erityisesti brändiin/markkinointiin ja digitalisaatioon liittyvällä kehittämistyöllä kasvattaa niistä omien toimialojensa edelläkävijöitä. Kiinnostavassa kohdeyrityksessä on sitoutuneita yrittäjiä, joilla on halu nostaa yritys seuraavalle tasolle. Se on kassavirtapositiivinen, toimialallaan etabloitunut, ja sen liikevaihto on noin 4-7 miljoona. Sijoitusperiodin aikana rahasto sijoittaa 4-6 alustayritykseen, joita kasvatetaan sekä orgaanisesti että konsolidoimalla.

“Suomessa on runsaasti loistavaa työtä tekeviä pk-yrityksiä, joilla on hyvät kasvun edellytykset, mutta ei kuitenkaan kaikkia tarvittavia voimavaroja tämän kasvun toteuttamiseksi”, kertoo Saaren toimitusjohtaja Ben Wrede, “ja juuri näille yrityksille me haluamme olla osaava ja hyvä kumppani seuraavan onnistuneen kasvuvaiheen tekemiseksi”, hän jatkaa.

Saari I Ky -rahaston perustajajäsenet ovat Mikael Lönnroth, Pirjo Kiiski, Mia Sirkiä ja Ben Wrede.

Mikael Lönnroth on toiminut muiden muassa muassa Turvatiimin ja Oral Hammaslääkärien tietohallintojohtajana. Pirjo Kiiski tulee rahastoon Lumenen talousjohtajan paikalta. Mia Sirkiän tausta on brändinrakentamisessa ja hän on ollut mainostoimisto Hasan & Partnersin osakas. Ben Wrede on toiminut mm. Atine Groupin toimitusjohtajana.

Rahaston suurimmat sijoittajat ovat Suomen Teollisuussijoitus Oy, Kasvurahastojen Rahasto III Ky, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, AI-Partners Oy, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry.

”Olemme iloisia saadessamme kotimaiseen pääomasijoitusmarkkinaan uuden toimijan monipuolisella kokoonpanolla ja taustalla. Uuden rahaston sijoitusfokuksessa riittää potentiaalisia kohdeyrityksiä, joiden liiketoiminnassa digitalisaatiota voidaan merkittävästi hyödyntää”, sanoo sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Tesistä.

Saari I Ky:n toiminta alkoi 31.1.2018 ja sen toinen ja samalla viimeinen varainhankintakierros sulkeutuu viimeistään 31.1.2019.

Lisätietoja:

Ben Wrede, toimitusjohtaja, Saari Partners Oy 040 510 5940,

ben.wrede@saaripartners.fi

Riitta Jääskeläinen, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy (Tesi) 050 309 2733, riitta.jaaskelainen@tesi.fi

 

Saari

luo menestystä yhteisönsä vahvuuksilla. Osaamisella, kokemuksella ja omistautumisella. Sijoituskohteemme ovat kumppaneita joiden uskomme eniten hyötyvän avustamme. Toimimme luotsina yritysten kasvun kriittisellä taipaleella täydentämällä kumppaneidemme vahvuuksia ja tarjoamalla voimavarat menestykseen. Saari luo edellytykset yrityksen vahvistamiseen ja luotsaamiseen seuraavalle menestyksen tasolle.

Lisätietoja:

www.saaripartners.fi

Tesi

(Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat yli miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea yhteiskuntana seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita

www.tesi.fi ja @TesiFII

Lisää >
15.01.2018

Monttu Ventures – uusi korkeakoulutaustainen kehitys- ja sijoitusyhtiö

Monttu Ventures Oy on uusi korkeakoulutaustainen kehitys- ja sijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on luoda Turun korkeakouluista ponnistavista startupeista menestystarinoita. Monttu Ventures tarjoaa startupeille mentorointia, kontakteja ja osaamista sekä tekee sijoituksia kohdeyrityksiinsä. Liiketoiminnan käynnistämiseksi yhtiö hakee vauhtia osakeannilla, jossa yritykset ja yksityishenkilöt voivat antaa oman panoksensa turkulaiselle kasvuyrittäjyydelle.

Maanantaina 15.1. klo 18 alkaen yhdessä Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Turku Scienceparkin kanssa Monttu Ventures järjestää esittely- ja keskustelutilaisuuden, jossa keskustellaan niin yliopistojen roolista kasvuyrittäjien vauhdittajina kuin Turun dynaamisesta kasvuyritysympäristöstä ja sen tämän hetkisestä tilanteesta.

Aika: maanantai 15.1.2018 klo 18:00-20:00

Paikka: Vierailukeskus Joki, 3. krs, Lemminkäisenkatu 12 B, 20520 Turku

Ohjelma:

Klo 18:00 Pientä purtavaa ja virvokkeita
Klo 18.15 Tilaisuuden avaus, yritysasiamies Mikko Pohjola, Turun yliopisto
Klo 18.20 Yliopistojen rooli yrittäjyysekosysteemissä, rehtorit Kalervo Väänänen ja Mikko Hupa
Klo 18.50 Turun seudun startup-ympäristö, johtaja Tom Palenius, Turku Science Park Oy
Klo 19:10 Monttu Ventures – lisää menestystarinoita Turusta, Juha Saarinen, Avanto Ventures Oy
Klo 19:30 Keskustelua ja verkostoitumista

Monttu Ventures Oy hakee osakeannilla yhtiön uusiksi osakkaiksi startup-sijoittamisesta sekä Turun alueen kehittämisestä kiinnostuneita henkilöitä, yrityksiä ja instituutiota. Tavoitteena on koota 1.000.000 €:n pääoma sekä laaja osaaja- ja osakasjoukko, jonka kokemusta, osaamista ja kontakteja Monttu Venturesin kohdeyritykset voisivat hyödyntää. Aboa Advestin perustaja ja enkelisijoittaja Timo Ketonen on Monttu Venturesin sijoituskomitean jäsen.

Monttu Ventures sijoittaa kerätyn pääoman täysimääräisesti aikaisen vaiheen startup-yhtiöihin, joissa vähintään yksi perustajista on Turun korkeakoulujen opiskelija, alumni tai henkilökunnan jäsen. Sijoittamisen lisäksi osakkaista muodostuvan verkoston avulla yhtiö tukee ja välittää osaamista näihin startup-yhtiöihin ja siten myös kokonaisvaltaisesti edistää Turun seudun startup-ekosysteemin toimintaa. Osakeantiin on mahdollista osallistua Privanetin Around-alustalla osoitteessa https://around.fi/#Monttu-0. Minimisijoitus on 2000€.

Monttu Ventures mediassa:

Finnish Business Angels Network (FiBAN)

Lisää >
10.08.2017

Hoivanet Kids Park avautuu Stockmannilla

Hoivanet tiedote

Helsingin tavaratalon lastenosastolla aloittaa 2.9.2017 toimintansa uusi, 1-6-vuotiaille lapsille tarkoitettu lapsiparkki. Lapsiparkin palveluista vastaa lapsiperheiden palvelutalo Hoivanet.

”Toimintamme tavoitteena on tehdä perheiden arjesta helpompaa. Uskomme että varausperiaatteella toimiva lapsiparkkimme on tervetullut varahoitomahdollisuus perheille. Lapsille parkkihetkemme ovat ohjattuja toiminnallisia tuokioita, joiden kohokohtana ovat hoitajien vetämät vuorovaikutteiset lukuhetket toiminnallisen satuseinän äärellä ”, kertoo Hoivanetin toimitusjohtaja Minna Isotalus.

Lapsiparkki on avoinna arkisin klo 15.30-20.00 sekä viikonloppuisin tavaratalon aukioloaikojen mukaisesti. Stockmannin kanta-asiakkaille on tarjolla kanta-asiakasetuna yksi ilmainen 1,5 tunnin hoitoaika per päivä, muutoin palvelu on maksullinen (12€/1,5h). Puolentoista tunnin hoitoaika varataan etukäteen 1.9. avautuvasta varausjärjestelmästä, joka löytyy osoitteesta www.hoivanet.fi/kidspark. Lisätietoja lapsiparkin palveluista ja hoitoaikojen varaamisesta julkaistaan stockmann.comissa ennen Hoivanet Kids Parkin avaamista.

Lapsiparkki on osa Stockmannin uudistunutta lasten maailmaa. Syyskuussa kuudennen kerroksen lastenosastolle avataan myös lastentarvikeliike A-T Lastenturva. Myös Stockmannin lastenvaateosastolle ja Hamleys-lelukauppaan on tulossa uutta syksyn aikana.

Lisää >