28.06.2019

Piia Maaranen Plantuin toimitusjohtajaksi

Plantui Oy mediatiedote embargo 28.6.2019 klo 6.00

 

Plantui Oy:n hallitus on nimittänyt Piia Maarasen uudeksi toimitusjohtajaksi 2.9.2019 alkaen. Avanto Venturesin toimitusjohtajana toiminut Maaranen tuo Plantuin kasvun tueksi digitaalisen liiketoiminnan osaamista ja vahvaa näyttöä kasvuyrityksen johtamisesta.

Plantui saa riveihinsä strategista lisävoimaa, kun Piia Maaranen aloittaa yrityksen toimitusjohtajana. Maaranen tuo Plantuille kokemusta brändin rakentamisesta ja tuloksellisesta kasvusta.

– Uusi toimitusjohtaja tukee Plantuin kasvutavoitteita ja haluttua suuntaa. Piian johdolla lähdemme vastaamaan Plantuin muutos- ja kasvuhaasteisiin ja hakemaan nostetta digitaaliselle liiketoiminnallemme sekä kansainvälisille kumppanuuksillemme, kertoo Plantuin hallituksen puheenjohtaja Timo Ketonen.

Uuden liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun keskittyvän Avanto Venturesin toimitusjohtajan paikalta siirtyvä Maaranen on aiemmin toiminut myös muun muassa teknologia-startup Yogaian operatiivisena johtajana. Uudessa tehtävässään Maaranen aloittaa syyskuussa.

– Plantuilla on kaikki avaimet kansainväliseen menestykseen. On ilo päästä osaksi Plantuin intohimoista tiimiä ja mukaan vauhdittamaan innovatiivisen yrityksen kasvua, Maaranen kertoo.

Rekrytoinnissa painotettiin kokemusta brändin rakentamisesta, kansainvälisestä markkinasta, tuloksellisesta kasvusta ja tiimin johtamisesta.Kasvutavoitteensa Plantui onkin asettanut korkealle: yrityksen tavoitteena on kolminkertaistaa vuoden 2018 liikevaihto tällä tilikaudella yhteensä 2,4 miljoonaan euroon.

 

Panostusta tulevaisuuden kasvuun

Plantuin kasvu näkyy paitsi liiketoiminnan vahvistumisena myös uusina avauksina. Plantui lanseeraa syyskuussa kaksi uutta tuotetta, jotka vastaavat globaalisti kasvavaan superfood-ilmiöön.

– Tuotelanseeraukset vahvistavat Plantuin asemaa älypuutarhaviljelyn edelläkävijänä. Uudet ja innovatiiviset superfood-kategorian tuotteet vastaavat kasvavaan hyvinvoinnin megatrendiin, Ketonen kertoo.

Uudet tuotteet julkistetaan Berliinissä 6.–11.9.2019 järjestettävillä IFA-messuilla.

 

Lisätietoja:

 

Timo Ketonen, hallituksen puheenjohtaja, Plantui Oy

+358 400 831 205, timo.ketonen@plantui.com

 

Piia Maaranen

+358 40 515 1321, maaranenpiia@gmail.com

 

Plantui on suomalainen, vesiviljelymenetelmään keskittynyt älypuutarhoja kehittävä ja valmistava yhtiö. Tuotteidemme avulla jokainen voi kasvattaa tuoreita, maukkaita, puhtaita ja terveellisiä salaatteja ja yrttejä vaivatta, missä ja milloin tahansa – viherpeukaloa ei tarvita. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja osittain valmistetaan Suomessa. www.plantui.com

 

Lisää >
04.04.2019

Bosch-yhteistyö kasvatti Plantuin liikevaihtoa – neuvonantajaryhmä vahvistamaan strategista osaamista

Plantui mediatiedote

Viime elokuussa julkistettu yhteistyö Boschin kanssa siivitti Plantuin liikevaihdon vahvaan nousuun. Globaalien sisäpuutarhamarkkinoiden valloitusta vauhdittaa jatkossa hallituksen ja tiimin lisäksi kuusihenkinen neuvonantajaryhmä.

 

Plantuin liikevaihto kasvoi vuonna 2018 26 prosentilla 706 000 euroon. Vuodelle 2019 Plantui tavoittelee liikevaihdon kolminkertaistamista 2,4 miljoonaan euroon. Yhtiön kumulatiivinen liikevaihto on 2,1 miljoonaa euroa, ja Plantui on myynyt jo yhteensä 25 000 älypuutarhaa ja 250 000 kasvikapselia.

– Plantuin liikevaihdon kasvu on pitkäjänteisen työn ansiota. Olemme kartuttaneet strategista osaamistamme ja onnistuneet luomaan kannattavia yhteistyökumppanuuksia, kertoo toimitusjohtaja René Österman.

Kaupungistumisen megatrendi ja foodtech-kategorian kasvu on siivittänyt myös Plantuin menestystä. Vertikaali- ja kotiviljely on globaalisti miljardien arvoinen markkina – tästä Plantui pyrkii saamaan merkittävän osuuden premium-luokan palvelukonseptillaan.

 

Tuotevalmistuksesta lisensointiin

Plantui panostaa jatkossa entistä vahvemmin tuotekehitykseen. Plantuin erikoisuus ja menestystekijä on patentoitu kasvatusmenetelmä ja laitteen ainutlaatuiset valospektrit, joiden avulla kasvien kasvua ja koostumusta voidaan säädellä.

Plantuin tuoteominaisuudet ovat vakuuttaneet myös laitevalmistajat. Viime elokuussa Plantui lanseerasi OEM-tuotteet globaalin elektroniikkayhtiö Bosch Siemens Hausgeräte GmbH:n (BSH) kanssa. Tuotekehitys jatkuu ja tavoitteena on julkaista uusia tuotteita kuluvan vuoden syksynä.

– Menestyksemme takana on patentoitu teknologia ja uniikki kasvatusmenetelmä, jotka on paketoitu laadukkaaseen design-tuotteeseen. Olemme teknologiallamme erittäin kilpailtujen markkinoiden edelläkävijä, kertoo Plantuin teknologiajohtaja Kari Vuorinen.

Plantui jatkaa kasvuaan uusien kumppanuuksien avulla. Neuvottelut mahdollisesta yhteistyöstä on aloitettu kanadalaisen yrityksen kanssa. Myös uusia avauksia on luvassa.

 

Huipputiimi tukemaan Plantuin kasvua

Kasvavaa liiketoimintaa ja tiimiä tukee jatkossa hallituksen lisäksi kuusihenkinen neuvonantajaryhmä, jossa on erityisesti Plantuille tärkeää foodtechin ja liikkeenjohdon osaamista.

Neuvonantajaryhmään kuuluvat liikejuridiikan asiantuntija Harri Lukander, teollisuusneuvos Liisa Leino, HKScanin strategiajohtaja Heli Arantola, Aasian markkinoiden ja yhteisöllisyyden asiantuntijaMyron Tayja Aventumin partneri Kari Heinistö. Lisäksi ryhmään kuuluu teknologialisensointiin erikoistunut asiantuntija. Kaikki neuvonantajat ovat myös Plantuin osakkaita.

– Plantuin innovaatio osuu monen samanaikaisen kuluttajatarpeen risteyskohtaan, ja on todella innostavaa päästä mukaan sparraamaan kasvussa, Arantola sanoo.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Ketonen ja jäseninä Riia Sandström ja Ville Hurnonen. Kokoonpanoon liittyvät Bonalive Biomaterialsin perustaja ja toimitusjohtaja, biokemian tohtori Fredrik Ollila ja Oralin entinen toimitusjohtaja ja hallitusammattilainen Martin Forss.

 

Lisätietoja

Timo Ketonen, hallituksen puheenjohtaja, Plantui Oy

Puh. +358 400 831 205, timo.ketonen@plantui.com

 

 

Plantui on suomalainen, vesiviljelymenetelmään keskittynyt älypuutarhoja kehittävä ja valmistava yhtiö. Tuotteidemme avulla jokainen voi kasvattaa tuoreita, maukkaita, puhtaita ja terveellisiä salaatteja ja yrttejä vaivatta, missä ja milloin tahansa – viherpeukaloa ei tarvita. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja osittain valmistetaan Suomessa. www.plantui.com

 

 

Lisää >
27.03.2019

Ennätysmäärä sijoituksia – 479 miljoonan euron jättipotti Suomalaisille startupeille

 

Finnish Business Angels Network ry (FiBAN) ja Pääomasijoittajat ry ovat keränneet vuosittaiset tilastot sijoituksista startupeihin ja aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin Suomessa. Vuonna 2018 sijoitusten kokonaissumma nousi uuteen ennätykseen.

Aboa Advest oli vahvasti mukana mm. sijoituksilla CosmEthics, Entis, Plantui, theotherdanishguy ja Sharetribe. Olemme myös vuonna 2018 sijoittaneet kasvuyhtiöihin panostavaan Saari Partnersin pääomasijoitusrahastoon. Suomi kasvuun!

Linkki suomenkieliseen lehdistötiedotteeseen.

Lisää >