04.04.2019

Bosch-yhteistyö kasvatti Plantuin liikevaihtoa – neuvonantajaryhmä vahvistamaan strategista osaamista

Plantui mediatiedote

Viime elokuussa julkistettu yhteistyö Boschin kanssa siivitti Plantuin liikevaihdon vahvaan nousuun. Globaalien sisäpuutarhamarkkinoiden valloitusta vauhdittaa jatkossa hallituksen ja tiimin lisäksi kuusihenkinen neuvonantajaryhmä.

 

Plantuin liikevaihto kasvoi vuonna 2018 26 prosentilla 706 000 euroon. Vuodelle 2019 Plantui tavoittelee liikevaihdon kolminkertaistamista 2,4 miljoonaan euroon. Yhtiön kumulatiivinen liikevaihto on 2,1 miljoonaa euroa, ja Plantui on myynyt jo yhteensä 25 000 älypuutarhaa ja 250 000 kasvikapselia.

– Plantuin liikevaihdon kasvu on pitkäjänteisen työn ansiota. Olemme kartuttaneet strategista osaamistamme ja onnistuneet luomaan kannattavia yhteistyökumppanuuksia, kertoo toimitusjohtaja René Österman.

Kaupungistumisen megatrendi ja foodtech-kategorian kasvu on siivittänyt myös Plantuin menestystä. Vertikaali- ja kotiviljely on globaalisti miljardien arvoinen markkina – tästä Plantui pyrkii saamaan merkittävän osuuden premium-luokan palvelukonseptillaan.

 

Tuotevalmistuksesta lisensointiin

Plantui panostaa jatkossa entistä vahvemmin tuotekehitykseen. Plantuin erikoisuus ja menestystekijä on patentoitu kasvatusmenetelmä ja laitteen ainutlaatuiset valospektrit, joiden avulla kasvien kasvua ja koostumusta voidaan säädellä.

Plantuin tuoteominaisuudet ovat vakuuttaneet myös laitevalmistajat. Viime elokuussa Plantui lanseerasi OEM-tuotteet globaalin elektroniikkayhtiö Bosch Siemens Hausgeräte GmbH:n (BSH) kanssa. Tuotekehitys jatkuu ja tavoitteena on julkaista uusia tuotteita kuluvan vuoden syksynä.

– Menestyksemme takana on patentoitu teknologia ja uniikki kasvatusmenetelmä, jotka on paketoitu laadukkaaseen design-tuotteeseen. Olemme teknologiallamme erittäin kilpailtujen markkinoiden edelläkävijä, kertoo Plantuin teknologiajohtaja Kari Vuorinen.

Plantui jatkaa kasvuaan uusien kumppanuuksien avulla. Neuvottelut mahdollisesta yhteistyöstä on aloitettu kanadalaisen yrityksen kanssa. Myös uusia avauksia on luvassa.

 

Huipputiimi tukemaan Plantuin kasvua

Kasvavaa liiketoimintaa ja tiimiä tukee jatkossa hallituksen lisäksi kuusihenkinen neuvonantajaryhmä, jossa on erityisesti Plantuille tärkeää foodtechin ja liikkeenjohdon osaamista.

Neuvonantajaryhmään kuuluvat liikejuridiikan asiantuntija Harri Lukander, teollisuusneuvos Liisa Leino, HKScanin strategiajohtaja Heli Arantola, Aasian markkinoiden ja yhteisöllisyyden asiantuntijaMyron Tayja Aventumin partneri Kari Heinistö. Lisäksi ryhmään kuuluu teknologialisensointiin erikoistunut asiantuntija. Kaikki neuvonantajat ovat myös Plantuin osakkaita.

– Plantuin innovaatio osuu monen samanaikaisen kuluttajatarpeen risteyskohtaan, ja on todella innostavaa päästä mukaan sparraamaan kasvussa, Arantola sanoo.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Ketonen ja jäseninä Riia Sandström ja Ville Hurnonen. Kokoonpanoon liittyvät Bonalive Biomaterialsin perustaja ja toimitusjohtaja, biokemian tohtori Fredrik Ollila ja Oralin entinen toimitusjohtaja ja hallitusammattilainen Martin Forss.

 

Lisätietoja

Timo Ketonen, hallituksen puheenjohtaja, Plantui Oy

Puh. +358 400 831 205, timo.ketonen@plantui.com

 

 

Plantui on suomalainen, vesiviljelymenetelmään keskittynyt älypuutarhoja kehittävä ja valmistava yhtiö. Tuotteidemme avulla jokainen voi kasvattaa tuoreita, maukkaita, puhtaita ja terveellisiä salaatteja ja yrttejä vaivatta, missä ja milloin tahansa – viherpeukaloa ei tarvita. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja osittain valmistetaan Suomessa. www.plantui.com

 

 

Lisää >
27.03.2019

Ennätysmäärä sijoituksia – 479 miljoonan euron jättipotti Suomalaisille startupeille

 

Finnish Business Angels Network ry (FiBAN) ja Pääomasijoittajat ry ovat keränneet vuosittaiset tilastot sijoituksista startupeihin ja aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin Suomessa. Vuonna 2018 sijoitusten kokonaissumma nousi uuteen ennätykseen.

Aboa Advest oli vahvasti mukana mm. sijoituksilla CosmEthics, Entis, Plantui, theotherdanishguy ja Sharetribe. Olemme myös vuonna 2018 sijoittaneet kasvuyhtiöihin panostavaan Saari Partnersin pääomasijoitusrahastoon. Suomi kasvuun!

Linkki suomenkieliseen lehdistötiedotteeseen.

Lisää >
26.03.2019

OneMind Dogs käynnistää joukkorahoituksen Invesdorin kanssa

Olemme iloisia että voimme julkistaa sijoituksemme OneMind Dogsin joukkorahoituksessa.

 

Exciting news – the OneMind Dogs page on Invesdor went live today and the company is officially kicking off their funding round.

Ever since OneMind Dogs started it’s company in 2012, their mission has been to give a better life for dogs by helping people understand the dog’s point of view. This spring, they are bringing the unique OneMind Dogs training method to even more dogs around the world by introducing a new, online puppy training program available on all major smart devices.

OneMind Dogs wants to expand its ownership base with new experts, community members and, most of all, people who believe in the OneMind Dogs mission of better life for dogs.

This investment round will help them bring the product to the market quicker and make high-quality puppy training available for all new puppy owners.

The market momentum for a high-quality online dog training service is now. The total number of dogs continues to grow, and so does the overall spending on dogs. More and more people are treating their dogs like children, fur babies. At the same time, dog-related behavioral problems, like dog attacks, are widely acknowledged. All this creates a huge demand for easy, accessible, fun and effective online dog training.

OneMind Dogs’ solution is meeting this demand. OneMind Dogs has the right experience, tools, network, and platform to take ownership of this category and offer high-quality puppy training to the wide mainstream consumer audience.

We have already made an investment in OneMind Dogs and I would love it if you decided to join us on this journey. I invite you to take a look at their pitch on Invesdor and join their Facebook group for potential investors.

For more information please contact:
Noora Keskievari
Co-Founder & CEO, OneMind Dogs
www.oneminddogs.com // Phone: +358 40 5116 555 (FIN)
 
Lisää >